« Takaisin

Turvalan tulevaisuutta pohditaan avoimessa kuntalaistilaisuudessa 14.5.

Turvalan tulevaisuutta pohditaan avoimessa kuntalaistilaisuudessa 14.5.

Polvijärvellä puntaroidaan yhdessä kuntalaisten kanssa toimintakeskus Turvalan tulevaisuutta avoimessa kuntalaistilaisuudessa.

Tilaisuus pidetään maanantaina 14.5. klo 18.30 koulukeskuksen auditoriossa (os. Polvijärventie 6), kahvitarjoilu alkaa klo 18. Polvijärven kuntapäättäjien lisäksi kysymyksiin on vastaamassa Pohjois-Karjalan maakunnan valmistelutiimin muutosjohtaja Pekka Kuosmanen.

Turvalan asumispalvelut ja toimintakeskuksen mahdollinen myyminen ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä polvijärveläisten keskuudessa jo pidemmän aikaa. Avoimuuden nimissä kuntalaisille halutaan tarjota matalan kynnyksen keskustelutilaisuus, jossa he saavat heitä mietityttäviin kysymyksiin suoraan vastauksen, kunnanjohtaja Jari Tuononen sanoo.

- Ilmassa on ollut paljon epävarmuutta Turvalaan liittyen. Siksi on tärkeää, että itse aktiivisesti selvennämme epäselvyyksiä, hän toteaa.

Sote- ja maakuntauudistus on toimintakeskuksen tulevaisuuden kannalta oleellinen. Jari Tuonosesta Turvalasta puhuttaessa on hyvä ymmärtää myös uudistuksen sisältöä. Siksi myös sote- ja maakuntauudistusta avataan kuntalaistilaisuudessa tarkemmin.

Tällä hetkellä Polvijärven sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuu on Pohjois-Karjalan kuntien omistamalla Siun sotella. Eduskunta päättää lähiaikoina sote- ja maakuntauudistuksesta, joka toteutuessaan astuisi voimaan vuoden 2020 alussa.

- Haluamme, että asumispalvelut säilyvät meillä jatkossakin lähipalveluna hyvissä tiloissa, samoin kuin siihen liittyvät työpaikat. Mikäli uudistus toteutuu, vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy perustettaville maakunnille. Maakunta taas sitoutuu vuokraamaan kaikki kuntien sote-kiinteistöt kolmeksi vuodeksi 2020 alusta alkaen, muttei välttämättä enää sen jälkeen. Tämä on meidänkin otettava huomioon ratkaisua etsiessämme, hän kiteyttää.

Vaihtoehtoja Turvalan tulevaisuudennäkymiksi on useita.

- Esimerkiksi Turvalan peruskorjaus, uudisrakennus tai rakennuksen myyminen yksityiselle toimijalle, joka rakentaisi lähistölle nykyaikaisen hoivayksikön, Tuononen summaa.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Jari Tuononen
jari.tuononen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001