Liikunta

kuva


Liikuntapalvelujen tehtävänä on luoda kaikenikäisille kuntalaisille tasapuoliset mahdollisuudet aktiiviseen, omaehtoiseen ja monipuoliseen liikuntaan.

Liikuntasaleja kunnassa on kolme. Vapaa-aikatalon liikuntahalli, liikuntasali A-koulukeskuksessa ja Sotkuman liikuntasali koulun yhteydessä. Salit ovat päivisin koulujen käytössä ja iltaisin sekä viikonloppuisin urheiluseurojen, yhteisöjen sekä yksityisten käytössä.

Suomen itsenäisyyden 100 vuotis juhlavuosi on myös urheilun ja liikkumisen unelmavuosi. Tästä linkistä voit lukea lisää valtakunnallisesta unelmien liikuntavuodesta. Polvijärvellä tulossa unelmien liikuntapäivä 10.5.2017.
 

Pohjoiskarjalaisten liikuntatottumuksia ja –aktiivisuutta selvitetään osana uudistuvia kuntia

Pohjois-Karjalan Liikunta ry (Pokali) toteuttaa yhteistyössä kuntien kanssa kaikkia pohjoiskarjalaisia koskevan liikuntakyselyn ajalla 20.8.-10.9.2017. Kaikki Pohjois-Karjalan kunnat ovat sitoutuneet kyselyyn, jossa hyödynnetään Webropol –kyselytyökalua.

"Kysely toteuttaa liikuntalakia, jonka mukaan jokaisen kunnan tulee kuulla asukkaitaan liikuntaa koskevissa päätöksissä.  Valtakunnallisesti olemme edelläkävijöitä. Tavoitteena on saada liikunnan vaikuttamistyöhön kuntakohtaista tietoa käyttökelpoisessa muodossa." Pokalin aluejohtaja Jari Hurskainen selventää.

Liikuntakyselyssä selvitetään mm. kuntalaisten liikunta-aktiivisuutta, eniten harrastettuja liikuntamuotoja, liikunnan harrastamista lisääviä ja rajoittavia tekijöitä, urheiluseuratoimintaan osallistuvien määrää, halua panostaa taloudellisesti liikunnan harrastamiseen. Lisäksi kuntalaisilta kysytään kehitettäviä asioita liikunnan osalta omassa kunnassa.

Vapaa-aikatalon osoite
Räätälintie 6
83700 Polvijärvi
Vapaa-aikasihteeri
Halonen Sirpa
040 104 6204
sirpa.halonen@polvijarvi.fi