Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left ARA myönsi miljoona-avustuksen hoivakodille, tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

ARA myönsi miljoona-avustuksen hoivakodille, tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA on hyväksynyt Polvijärvelle rakennettavan uuden hoivayksikön rakennussuunnitelmat sekä muuttuneen kustannusarvion.

ARA on myöntänyt rakennushankkeelle avustusta 3 047 818 euroa. Avustuksen summa poikkeaa 182 euroa valtuustossa esillä olleesta ehdollisen varauksen summasta, joka oli 3 048 000 euroa.

Osapäätöksessä hyväksytyn kustannusarvion perusteella korkotuettavan lainan määrä tulee olemaan 4 571 726 euroa. Summa poikkeaa 274 euroa valtuustossa esillä olleesta korkotukilainan summasta, joka oli 4 572 000 euroa.

ARA:n osapäätöksen myötä kunta voi jatkaa hankkeen toteuttamista, allekirjoittaa urakkasopimukset ja aloittaa rakennustyöt.

Polvijärven kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 20. syyskuuta hyväksyä hoivayksikön uuden kustannusarvion, joka on 12 302 581 euroa. Valtuusto linjasi päätöksessään, että hoivayksikön rakennustyöt voidaan aloittaa, mikäli ARA:n lopullinen päätös avustuksesta ja korkotukilainasta poikkeaa alle kolme prosenttia ehdollisen varauksen summista.

Polvijärven kunnan tekninen lautakunta puolestaan päätti kokouksessaan 27. syyskuuta hankkeen urakoitsijoiden valinnoista. Lautakunta päätti hyväksyä Polvijärven asumispalveluyksikön urakoitsijat seuraavasti: rakennus-/pääurakoitsijaksi Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n, putkiurakoitsijaksi Putkihanke Oy:n, ilmanvaihtourakoitsijaksi Putkihanke Oy:n, sprinklerurakoitsijaksi Twinputki Oy:n, sähköurakoitsijaksi Sähkö-Saarelainen Oy:n ja automaatiourakoitsijaksi Caverion Suomi Oy:n

Rakentamistöiden aloittamisaika tarkentuu muutoksenhakuajan päätyttyä.

Tulevan hoivayksikön vuokrasopimuksen esisopimus valmistellaan hyvinvointialueella. Esisopimus allekirjoitetaan loka-marraskuussa 2022 sen jälkeen, kun ministeriö on hyväksynyt investointisuunnitelman. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue tulee vuokraamaan hoivayksikön asuintilat ja hanke sisältyy hyvinvointialueen investointisuunnitelmaan ja lainanottovaltuuteen.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Tekninen johtaja Ari Soikkeli
ari.soikkeli@polvijarvi.fi
Puh. 04 104 6307

Hoivayksikkö Polvijärvi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute