Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Asumispalveluyksikön rakentaminen etenee – ensimmäisenä suunnittelupöydällä ovat lähiliikuntapaikka ja koulukeskuksen piha-alue

Asumispalveluyksikön rakentaminen etenee – ensimmäisenä suunnittelupöydällä ovat lähiliikuntapaikka ja koulukeskuksen piha-alue

Polvijärven keskustaan rakennettavan 60-paikkaisen tehostetun palveluasumisen yksikön suunnittelu on alkanut. Ensimmäisenä suunnittelijoiden hyppysissä ovat koulukeskuksen piha-alue ja lähiliikuntapaikka, joiden kartoitus on aloitettu tällä viikolla.

- Molemmat kuuluvat olennaisena osana asumispalveluyksikön kokonaisuuteen. Suunnittelu on vasta aloitettu, mutta sen verran osaamme jo nyt arvioida, että esimerkiksi nykyinen B-talon parkkipaikka tulee siirtymään uuteen paikkaan. Lisäksi lähiliikuntapaikka tulee laajenemaan ja monipuolistumaan, kertoo tekninen johtaja Ari Soikkeli.

Piha-alueen ja lähiliikuntapaikan suunnitelmaluonnos sekä asumispalveluyksikön rakennusmassan sijoittuminen valmistuu huhtikuun aikana. Sen jälkeen on aika kysyä myös muiden mielipidettä.

- Osallistamme luonnosvaiheessa useita eri tahoja, kuten esimerkiksi koulun henkilökuntaa ja oppilaita, Siun sotea sekä omaa kiinteistönhuoltopuolta. Näin saamme suunniteltua kerralla toimivan alueen, josta on kaikille iloa ja hyötyä, Soikkeli taustoittaa.

Asumispalveluyksikön arkkitehti ja pääsuunnittelija on Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky, joka vastaa myös piha-alueen ja lähiliikuntapaikan suunnittelusta. Muiksi asumispalveluyksikön suunnittelijoita ovat

  • rakenne- ja elementtisuunnittelija A Insinööri Suunnittelu Oy
  • lvi ja sprinklerisuunnittelija Innopolis Engineeringin
  • sähkösuunnittelija Sähköinsinööritoimisto SHS Oy
  • automaatiosuunnittelija Sitowise Oy.

Suunnittelijat on valittu teknisen lautakunnan kokouksessa 23.2.2021.

Uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö korvaa Turvalana tunnetun rakennuksen. Uudisrakennuksen yhteyteen tulee myös kunnan uusi keskuskeittiö sekä erillinen ruokala kirkonkylän koulukeskuksen ja kunnan henkilöstön käyttöön.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Ari Soikkeli
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Asumispalveluyksikön luonnoskuva, 3D-mallinnus.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute