Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Kunnat kisaavat siitä, missä kerätään eniten roskia – Polvijärvi on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kunnat kisaavat siitä, missä kerätään eniten roskia – Polvijärvi on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia, kun Ylen Miljoona roskapussia -kampanja starttaa huhtikuussa. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Polvijärvi on yksi kampanjaan osallistuvista kunnista.

- Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Anniina Valtoselle kampanjakasvona toimiminen on erityisen tärkeää, sillä Suomen luonto on niin kaunis ja ainutlaatuinen.

- Minulla on hyviä muistoja lapsuuden maantiedontunneista, kun joskus lähdimme yhdessä keräämään roskia. Oppi on kantanut aikuisuuteen asti. En roskaa, vaan tungen kaikki lippulappuset taskuihin ja lopulta roskakoriin. Arjessa lajittelen sekä suosin kierrätettyä muotia. Kampanjan aikana aion olla naapurustossani äänekäs luonnonsiivousintoilija, joka toivottavasti saa muut innostumaan talkoisiin, sanoo Valtonen.

Verkkolaskuri laskee kerättyjä roskapusseja reaaliajassa

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Polvijärven kunta järjestää huhti-toukokuussa tapahtuman, jonka aikana roskia kerätään Polvijärven kirkonkylältä yhteisvoimin. Vapaaehtoisiksi roskien kerääjiksi on jo nyt ilmoittautunut useampi kunnan viranhaltija. Toiveissa on, että myös mahdollisimman moni kuntalainen innostuu kantamaan kortensa kekoon siistimmän ympäristön puolesta.

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua kuka vain – yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.

- Haluamme tehdä roskien keräämisestä hauskaa ja yhteisöllistä puuhaa, ja on hienoa nähdä miten monta kumppania on lähtenyt innolla mukaan. Roskien kerääminen on helppo, mutta konkreettinen tapa tehdä hyvää ympäristölle aikana, jolloin moni meistä tuntee avuttomuutta isojen maailman tapahtumien edessä, kuvailee Louhivuori.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Miljoona roskapussia alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. kello 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. kello 20.00.

 

Näin osallistut kampanjaan:

  • Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  • Lähde ulos – yksin tai porukalla
  • Kerää roskia ympäristöstä
  • Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  • Haasta ystäväsi mukaan!
Johanna Kannasmaan kuva Ylen kampanjakasvoista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute