Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Laiduntavat lampaat elävöittämään maaseutumaisemaa Polvijärvellä

Laiduntavat lampaat elävöittämään maaseutumaisemaa Polvijärvellä

Satalammasta -lammastilan yrittäjät Heli ja Jani Jolkkonen tuovat noin parikymmentä lammasta laiduntamaan Polvijärvellä kirkonkylän tuntumaan. Lampaar tulevat keskeiselle ja näkyvälle paikalle kirkonkylällä Toimintakeskus Turvalan kohdalle Juuantien toiselle puolelle.

Tarkoitus on tehdä yhteistä hyvää kuntalaisten ja ohikulkijoiden hyväksi sekä luoda positiivista imagoa maaseudusta ja luonnosta.

Lampaat on tarkoitus tuoda alueelle kesäkuun aikana ja lampaat ovat alueella niin kauan kuin säät sallivat. Polvijärven 4H-yhdistys auttaa osittain lampaiden hoidossa. Nuorten ohjaamisesta huolehtivat lammastilan yrittäjät.

Laiduntamisen tavoitteena on maisemanhoito, luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen sekä myös elämysten tuottaminen kuntalaisille sekä kaikille ohikulkijoille, toteaa Polvijärven 4h-yhdistyksen hallituksen jäsenenä toimiva Heli Jolkkonen.

Laiduntavat lampaat elävöittävät maaseutumaisemaa yli 3 hehtaarin alueella. Alue on ollut luonnontilassa. Lampaiden laiduntaminen auttaa alueen hoidossa. Laiduntaminen säilyttää maisemat avoimina ja edistää luonnon monimuotoisuutta kasvien, hyönteisten, perhosten ja lintujen lisääntymisen myötä. Hoidettu ympäristö on osa viihtyisää asuinympäristöä. Kunta on vuokrannut alueen eikä peri vuokraa laiduntamisesta.

Lampaat tulevat laitumelle luomutilalta, joten myös aluetta hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin. Nurmet ovat tehokkaita hiilensitojia ja laidunnus erittäin hyvä keino kasvattaa eläimiä vähähiilisesti.

MTK ja Leader auttavat aitaamisprojektissa

Maisemalaitumelle tehdään aitaus, katos eläimille säänsuojaksi sekä opastaulut. MTK Polvijärvi on hankkeessa mukana osallistumalla aitaamisprojektiin.

Aitaamisprojektiin on saatu avustusta Joensuun seudun Leader-yhdistykseltä.

Lampaita saa käydä ihastelemassa

Laiduntavia lampaita saa käydä katsomassa ja kuvaamassa. Varsinkin lapsiperheitä lampaat varmaan kiinnostavat. Aitauksen ulkopuolelle on mahdollista jättää alue, jossa ihmiset saavat olla.

Tiedote:
Polvijärven 4H-yhdistyksen puheenjohtaja Helena Kaasinen
puh. 040 682 8841

kaasinen.hm@gmail.com

Satalammasta -tilan valkeita ja ruskeita lampaita laiduntamassa.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute