Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Lukiolaisten polkuja työelämään vahvistetaan maakuntalukioiden yhteishankkeella

Lukiolaisten polkuja työelämään vahvistetaan maakuntalukioiden yhteishankkeella

Polvijärven lukio vetää kymmenen maakuntalukion hanketta, jonka tavoitteena on lisätä lukiolaisten tietoisuutta jatkokoulutuksen ja työelämän yhteyksistä sekä vahvistaa lukiolaisten urasuunnittelua. Hankkeessa ovat mukana Ilomantsin, Juuan, Kiteen, Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Tohmajärven ja Tuusniemen lukiot.

Hanke rahoitetaan ESR-rakennerahastosta Etelä-Savon ELY-keskuksen ohjaamana. Lukioiden keskinäisen yhteistyön vahvistaminen ja työelämäorientaation painottuminen lukio-opintojen aikana laajentaa nuorten näkemyksiä omasta itsestä tulevaisuuden työelämässä.

Tiivistämällä yhteistyötä lukioiden ja työelämätoimijoiden välillä halutaan myös vastata osaavan ja koulutetun työvoiman kysyntään tulevaisuudessa. Hankkeessa kehitetään etenkin pienille paikkakunnille sopivia työelämäyhteistyön ja uraohjauksen malleja.

Tavoitteena on rohkaista maakunnissa kasvavia nuoria luottamaan omaan osaamiseensa ja hakeutumaan jatkokoulutukseen aloille, joiden työelämänäkymät ovat vahvat. Tulevaisuusorientaatio selkiyttää myös sitä, mihin kunkin opiskelijan kannattaa panostaa lukio-opinnoissaan. Tavoitteena on laajentaa lukiolaisten perspektiiviä erilaisista aloista ja koulutuspoluista, toteaa rehtori Katja Kajava Polvijärven lukiosta.

Lisätietoja

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute