Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Ota kantaa ja vastaa päihdekyselyyn - kerro näkemyksesi kuntasi päihdetilanteesta

Ota kantaa ja vastaa päihdekyselyyn - kerro näkemyksesi kuntasi päihdetilanteesta

Käytetäänkö kunnassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut huolissasi läheisen päihteiden käytöstä tai pelaamisesta korona-aikana?

Päihdetilannekyselyn tarkoitus

Päihdetilannekyselyllä selvitetään pohjoiskarjalaisten asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden ja rahapelien ehkäisemisen ja niiden aiheuttamien haittojen vähentämisen keinoista.

Kyselyyn vastaaminen

Päihdetilannekyselyyn vastataan 7. - 27.2.2022 täyttämällä joko sähköinen tai paperinen kyselylomake. Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen verkkosivulta ja tämän tiedotteen lopusta löytyy linkit sähköiseen kyselyyn ja ohjeet paperisen kyselyn tulostamiseen, sen lähettämiseen sekä listaus niistä toimi- ja kohtaamispaikoista, joissa paperista kyselylomaketta on jaossa.

Kyselyyn voi vastata kaikki yli 13-vuotiaat pohjoiskarjalaiset. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömänä ja luottamuksellisesti, ja vie aikaa noin 10–15 minuuttia. Tiedottaminen ja raportoiminen tuloksista tehdään niin, ettei yksittäisten vastaajien vastaukset ole tunnistettavissa.

Kyselyn tulosten hyödyntäminen

Päihdetilannekyselyn tuloksia käytetään ehkäisevän päihdetyön kehittämiseen, suunnitteluun ja toteuttamiseen Pohjois-Karjalassa.

Kyselyn toteuttajat

Päihdetilannekyselystä vastaa tammikuussa aloittanut kaksi vuotta kestävä Ennalta ehkäisevän päihdetyön -hanke, jota toteuttavat Siun sote, Kansanterveyden keskus ja Sosiaaliturvayhdistys yhdessä Pohjois-Karjalan kuntien kanssa. Hankkeen rahoituksen myöntäjä on Etelä-Savon ELY-keskus.   

Lisätietoa kyselystä
Tiina Vlasoff, terveyden edistämisen asiantuntija, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, puh. 050 579 0604, tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi

Kuvituskuva

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute