Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto lakkaa 4.9.2020 - Polvijärven asiakkaat ohjataan 7.9. alkaen Liperin infektiovastaanotolle

Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto lakkaa 4.9.2020 - Polvijärven asiakkaat ohjataan 7.9. alkaen Liperin infektiovastaanotolle

Tiedote. Julkaistu 3.9.2020
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sote muutti maalis-huhtikuun 2020 vaihteessa terveysasemiensa toimintaa koronavirusepidemian vuoksi ja ajaksi. Koronaepidemian ajan terveysasemille tulee aina soittaa ennen paikan päälle saapumista ja infektioita potevien potilaiden vastaanottokäynnit keskitetään tietyille terveysasemille.

Yksi infektiovastaanotoista on sijainnut Outokummun terveysasemalla, josta se lakkaa 4.9.2020. Muu toiminta terveysasemalla jatkuu entiseen tapaan. Outokummun ja Polvijärven infektiopotilaat ohjataan 7.9.2020 alkaen Liperin terveysasemalle. Muutos parantaa koronanäytteenottoon pääsyä alueellisesti ja vahvistaa terveysasemien muiden palvelujen saatavuutta.

Osalla Siun soten terveysasemista ei koronavirusepidemian aikana ole hoidettu lainkaan infektiopotilaita, vaan heidät on ohjattu terveysaseman palvelunumerosta lähimmälle asemalle, jossa on infektiovastaanotto. Erilliset infektiovastaanotot avattiin keväällä 2020 kahdeksalle Siun soten terveysasemalle, muun muassa Outokumpuun ja Liperiin. Käytännöllä on pyritty suojelemaan potilaita ja henkilökuntaa sairastumisilta sekä turvaamaan asioiden sujuva hoito ilman puhelimien tai terveysasemien ruuhkautumista.

Sekä Outokummun että Liperin infektiovastaanotolla on työskennellyt yhdestä kahteen sairaanhoitajaa ja yksi lääkäri. Vastaanotoilla on järjestetty arkipäivisin koronanäytteenottoa, ja asemakohtainen päivittäinen näytteenottokapasiteetti on ollut 35–40 näytettä. Viimeisen kahden viikon aikana koronanäytteitä on otettu Outokummussa keskimäärin 15 (vaihteluväli 6–22) päivässä ja Liperissä 30 (vaihteluväli 18–47). Lääkärin vastaanottoja infektiovastaanotoilla on puolestaan järjestetty keskimäärin alle kolme päivässä (vaihteluväli 0–6).

Tehostaaksemme koronanäytteenottoon pääsyä alueellisesti ja parantaaksemme terveysasemien muiden palvelujen saatavuutta, Siun soten läntisen alueen* infektiovastaanottotoiminta keskitetään 7.9.2020 alkaen Liperin terveysasemalle. Liperin aseman päivittäinen koronatestauskapasiteetti varaudutaan nostamaan 90 näytteeseen.

Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto suljetaan 4.9.2020, ja infektio-oireista kärsivät ja koronatestausta tarvitsevat Outokummun, Polvijärven ja Heinäveden terveysasemien asiakkaat tullaan ohjaamaan virka-aikana ensisijaisesti Liperin terveysaseman infektiovastaanotolle. Muu toiminta terveysasemilla jatkuu entiseen tapaan.

Asiakkaat ottavat jatkossakin yhteyttä omalle terveysasemalle ensisijaisesti puhelimitse jättämällä takaisinsoittopyynnön tai sähköisesti Omaolo-palvelun oirearvion kautta.

*Siun soten läntiseen alueeseen kuuluvat Liperi, Polvijärvi, Outokumpu ja Heinävesi.

Siun soten logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute