Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Pohjois-Karjalan taitavimman traktorikuskin tittelistä kisaillaan Polvijärvi-päivillä

Pohjois-Karjalan taitavimman traktorikuskin tittelistä kisaillaan Polvijärvi-päivillä

Polvijärvellä kilpaillaan heinäkuussa ensimmäistä kertaa traktorin käsittelyn taitavuudessa maakunnan mittakaavassa: Polvijärvi-päivien yhteydessä järjestetään Pohjois-Karjalan traktoritaitoajokisat lauantaina 20.7. klo 10.30 koulukeskuksen hiekkakentällä. Kilpailun järjestävät MTK-Polvijärven yhdistys ja Joensuun seudun maaseutupalvelut.

Pohjoiskarjalalaisista MTK-järjestöistä kisoihin ilmoittautuneet tiimit kilpailevat toisiaan vastaan etevimmän traktorikuskin tittelistä. Kahden hengen joukkueet tavoittelevat maakunnan mestaruutta taitoa ja tarkkuutta vaativissa tehtävissä.

Joensuun Valtralta saamme kilpailuun traktorit ja polvijärveläisiltä viljelijöitä muut kisassa tarvittavat välineet. Kilpailusta ei liian tarkasti voi kertoa etukäteen, että on haastetta osallistujillekin. Vaihtoehtoja lajeiksi tällaiseen traktoritaitoajokisaan on todella paljon, mutta se, mitä tuleman pitää, on arvoitus, myhäilee kisojen järjestelyjä hoitava MTKPolvijärven puheenjohtaja Urpo Leminen.

Kilpailun eteneminen ei kuitenkaan kokonaan jää mysteeriksi, vaan jotain Leminen uskaltaa jo sanoa:

Joukkueen pisteisiin vaikuttaa aika ja tehtävässä onnistuminen. Katsojille kerrotaan kisan alussa, miten pistelasku toimii ja he voivat sen mukaan tarkkailla miten joukkueet pärjäävät. Kisaillaan reilussa hengessä ja pisteet lasketaan heti suoritusten jälkeen.

Lemisen mukaan maaseutu ja maatalouselinkeino ovat Polvijärvellä keskeisessä asemassa. Kesällä tulee täyteen 160 vuotta Höytiäisen järvenlaskusta, jonka seurauksena Polvijärvestä tuli maatalouteen vahvasti nojaava kunta. Polvijärvellä maidontuotanto on maatalouden kulmakivi, jonka lisäksi lähiruoka ja luomutuotanto korostuvat paikkakunnalla.

Maaseutua on aiemmin tuotu näkyväksi myös Polvijärvi-päivillä. Esimerkiksi aiemmin päivien perinteenä oli valita tonkkakuninkaalliset, mutta tämä perinne on jo jäänyt menneeseen. Traktorikisailulla maaseutua halutaan jälleen nostaa esiin hieman modernimmalla otteella.

Maatalous on yksi Polvijärven tärkeimpiä elinkeinoja edelleen. Tärkeää on tuoda sitä maaseutua esille myös Polvijärvipäivillä. Niin ne ihmiset muistavat, että maatalous on vieläkin voimissaan.

Vuoden 2019 Polvijärvi-päivillä kunnassa on tapahtumia laidasta laitaan. Perjantaina 19.7. Polvijärven torilla voi käydä ihailemassa harrasteautoja ja viettää aikaa iltatorilla. Lauantaina 20.7. perinteinen toripäivä kutsuu nauttimaan toritunnelmasta ja iltapäivästä torilavalle nousee Samae Koskisen Korvalääke.  Myös Polvijärven kylissä riittää kesätapahtumia pitkin viikkoa.

Lisätietoja

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute