Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärveläisiä kutsutaan kattavaan terveystarkastukseen – Maalis-huhtikuun vaihteessa tehtävät tarkastukset ovat osa THL:n Terve Suomi -tutkimusta

Polvijärveläisiä kutsutaan kattavaan terveystarkastukseen – Maalis-huhtikuun vaihteessa tehtävät tarkastukset ovat osa THL:n Terve Suomi -tutkimusta

Terve Suomi -tutkimusta tehdään Polvijärvellä maalis-huhtikuun vaihteessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joukko polvijärveläisiä saa kutsun kattavaan terveystarkastukseen – terveystarkastukset tehdään Polvijärven terveysasemalla 29.3.–6.4.2023 välisenä aikana.

Terve Suomi -tutkimus tuottaa ajankohtaista tietoa Suomessa asuvan aikuisväestön terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista sekä edellä mainituissa asioissa tapahtuneista muutoksista ja niiden tulevasta kehityksestä. Tutkimuksen avulla seurataan koronaepidemian pitkäaikaisia vaikutuksia väestön terveyteen ja hyvinvointiin sekä muodostetaan tilannekuva hyvinvointialueiden käyttöön.

Tutkimukseen kutsuttavat on valittu edustamaan koko aikuisväestöä, jolloin tutkimustulokset ovat yleistettävissä koko Suomeen. Tutkimus mahdollistaa myös aluekohtaisten ja väestöryhmittäisten tulosten tarkastelun.

Terve Suomi -tutkimus tuottaa Suomessa asuvien terveydestä, toimintakyvystä ja elintavoista sellaista tietoa, jota ei muista tietolähteistä voi saada. Yksittäiselle tutkittavalle kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta saada hyvin kattavaa ja maksutonta terveystietoa itsestään.

 

Miten tutkimusta tehdään?

Terve Suomi -tutkimus alkoi viime syksynä. Tutkimuksen kysely lähetettiin tuolloin kaikkiaan 66 000 Suomessa asuvalle aikuiselle. Heistä 10 000 on saanut tai saa kutsun monipuoliseen terveystarkastukseen, johon kuuluu muun muassa erilaisia mittauksia, verinäytteenotto, kyselyitä sekä osalle tutkittavista tehtäviä lisätutkimuksia, jotka liittyvät esimerkiksi alkoholin käyttöön ja suun terveyteen.

THL:n tutkimusryhmä kiertää 50 tutkimuspaikkakunnalla tammi-kesäkuun välisenä aikana. Pohjois-Karjalan kunnista tutkimuksessa ovat Polvijärven lisäksi mukana Joensuu, Juuka ja Lieksa.

 

 

 

Lisätietoa Terve Suomi -tutkimuksesta:

 

Terve Suomi -tutkimus - THL

Terveystarkastus, THL:n pressikuva

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute