Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärveläisiä kutsutaan kattavaan terveystarkastukseen – Tarkastukset ovat osa THL:n Terve Suomi -tutkimusta

Polvijärveläisiä kutsutaan kattavaan terveystarkastukseen – Tarkastukset ovat osa THL:n Terve Suomi -tutkimusta

Polvijärvi on yksi 50 paikkakunnasta, missä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tekee alkuvuoden aikana Terve Suomi -tutkimusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joukko polvijärveläisiä saa kutsun kattavaan terveystarkastukseen.

Terve Suomi -tutkimus tuottaa ajankohtaista tietoa Suomessa asuvan aikuisväestön terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista sekä edellä mainituissa asioissa tapahtuneista muutoksista ja niiden tulevasta kehityksestä. Tutkimuksen avulla seurataan koronaepidemian pitkäaikaisia vaikutuksia väestön terveyteen ja hyvinvointiin sekä muodostetaan tilannekuva hyvinvointialueiden käyttöön.

Tutkimukseen kutsuttavat on valittu edustamaan koko aikuisväestöä, jolloin tutkimustulokset ovat yleistettävissä koko Suomeen. Tutkimus mahdollistaa myös aluekohtaisten ja väestöryhmittäisten tulosten tarkastelun.

Terve Suomi -tutkimus tuottaa Suomessa asuvien terveydestä, toimintakyvystä ja elintavoista sellaista tietoa, jota ei muista tietolähteistä voi saada. Yksittäiselle tutkittavalle kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta saada hyvin kattavaa ja maksutonta terveystietoa itsestään.

Miten tutkimusta tehdään?

Terve Suomi -tutkimus alkoi viime syksynä. Tutkimuksen kysely lähetettiin tuolloin kaikkiaan 66 000 Suomessa asuvalle aikuiselle. Nyt 10 000 heistä kutsutaan lisäksi monipuoliseen terveystarkastukseen, johon kuuluu muun muassa erilaisia mittauksia, verinäytteenotto, kyselyitä sekä osalle tutkittavista tehtäviä lisätutkimuksia, jotka liittyvät esimerkiksi alkoholin käyttöön ja suun terveyteen.

THL:n tutkimusryhmä kiertää 50 tutkimuspaikkakunnalla tammi-kesäkuun välisenä aikana. Polvijärvellä tutkimusta tehdään 29.3.-6.4. välisenä aikana. Pohjois-Karjalan kunnista tutkimuksessa ovat Polvijärven lisäksi mukana Joensuu, Juuka ja Lieksa.

 

Lisätietoa Terve Suomi -tutkimuksesta:

Terve Suomi -tutkimus - THL

Terveydenhoitohenkilökuntaa

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute