Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä murretaan maalla asumisen epärealistisia odotuksia

”Kaikista ei ole polvijärveläisiksi” – Polvijärvellä murretaan maalla asumisen epärealistisia odotuksia

Polvijärven kunta lähtee murtamaan maaseutukuntaan liittyviä epärealistisia odotuksia kuntamarkkinointikampanjan voimin. Tänä keväänä aloitetussa kampanjassa itse kutakin herätellään miettimään, mitä ylipäätään maaseutuasumiselta lopulta odottaa – liikaa, vai liian vähän?

Kiinnostus maaseutua ja maalla asumista kohtaan on koronan vuoksi noussut valtakunnallisesti uuteen kukoistukseen. Toisaalta odotukset maaseutua kohtaan ovat edelleen epärealistisia. Joku saattaa odottaa, että maalla saa tismalleen samat asiat kuin kaupungissa. Vastavuoroisesti osa voi kuvitella, että maalla ei ole mitään muuta tarjottavaa kuin ränsistyneitä maataloja ja peltoa, huomauttaa kunnanjohtaja Jari Tuononen.

- Polvijärvellä näistä kumpikaan ei pidä paikkaansa, ja haluamme nyt murtaa näitä äärioletuksia. Totuus löytyy kuitenkin niiden välimaastosta. Uskomme, että jokunen saattaa jopa yllättyä siitä, millaisia kaikkia asioita Polvijärvi lopulta onkaan.

Polvijärven odottamattomaankin välimaastoon tutustutaan oikeiden ihmisten ja heidän tarinoidensa kautta, joita julkaistaan kunnan uudella www.polvijarvi.fi/mitaodotat -kampanjasivustolla.

Ensimmäisissä haastatteluissa päästään tutustumaan Saarivaaran kylään muuttaneisiin ja vanhan sukutilan pelastaneisiin Elina ja Ville Hyvöseen, pikajuoksijaan ja Polvijärven lukion kasvattiin Santeri Örniin sekä Sotkuman kylään kotiutuneiden Sara ja Topi Pajarisen perheeseen.

Haastatellut kertovat maaseudulla asumisen arjesta ja Polvijärven elämänmenosta kaikkine puolineen. Jokaisella on kuitenkin aivan oma näkökulmansa siitä, millaista todellinen arki maalla on ja mikä on saanut heidät ihastumaan Polvijärveen.

Tarinoita julkaistaan sivustolle tasaiseen tahtiin vuoden 2021 aikana. Kampanja tulee näkymään verkossa, sosiaalisessa mediassa sekä paikallismedioissa, erilaisista tempauksista ja pienemmistä oheiskampanjoista puhumattakaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään kertaluontoisesta markkinointitempauksesta.

- Lähdimme ihan tietoisesti nyt maratonmatkalle. Tarkoituksenamme on saada muutettua mielikuvia ja ennakko-odotuksia Polvijärvestä, ja tiedämme siinä riittävän työtä, viestintäsihteeri Anni Lampinen tarkentaa.

- Yksi kampanjan kantava ajatus on, ettei kaikista ole polvijärveläisiksi. Jos omat odotukset eivät osu todellisen Polvijärven kanssa kohdilleen, ei Polvijärvi ole silloin sinulle oikea paikka. Jos taas on valmis sopeuttamaan odotuksiaan meidän realiteetteihimme, Polvijärvi tarjoaa varmasti kaiken mitä voi kotipaikalta vaatia, Lampinen lisää.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Jari Tuononen
jari.tuononen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Viestintäsihteeri Anni Lampinen
anni.lampinen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6004

Kuvassa hämyistä taustaa vasten hymyilevät mies ja nainen, joiden takaa tulee kirkkaanvärisia kuvituskukkia.

Tutustu sivustoon:

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute