Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä noudatetaan valtakunnallisia koronasuosituksia

Polvijärvellä noudatetaan valtakunnallisia koronasuosituksia

Yleinen kasvomaskisuositus ei ole enää voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan Siun soten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita kasvomaskien käytöstä. Yleinen kasvomaskisuositus ei enää ole voimassa, mutta maskien käyttöä suositellaan tällä hetkellä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä seuraavissa tapauksissa:

- Jos olet hakeutumassa koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

- Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.

- Jos tiedät altistuneesi koronavirukselle (esimerkiksi perheessäsi on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuolisia lähikontakteja ei ole mahdollista välttää.

Yleisen kasvomaskisuosituksen poistumisesta huolimatta jokainen voi edelleen oman harkintansa mukaan käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

 

Kunnan toimistoihin ajanvarauksella

Kunnan toimistojen ovet pidetään edelleen lukittuina. Asioimaan pääsee varaamalla ajan ennakkoon. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

 

Kokoontumisrajoituksia ei ole voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan valtakunnallisia linjauksia, ohjeita ja suosituksia. Siun soten ja terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ajantasaisimmat ohjeet ja suositukset koronavirustilanteeseen löytyvät niiden omilta verkkosivuilta. Sivuja on hyvä seurata omatoimisesti ja aktiivisesti. Kunta seuraa epidemiatilannetta ja tiedottaa siitä tarvittaessa.

Tällä hetkellä Polvijärven kunnan alueella ei ole voimassa kokoontumista tai tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä koskevia rajoituksia. Ryhmäharrastuksia tai tilojen käyttöä koskevia rajoituksia ei myöskään ole voimassa.

 

Varhaiskasvatukseen vain terveenä

Lapset ovat tervetulleita varhaiskasvatukseen vain terveinä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi parantumassa, oireet ovat vähenneet ja hän pystyy osallistumaan varhaiskasvatuksen toimintaan.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi Siun soten suosituksen mukaan mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Huoltajat huolehtivat lasten käsien pesusta varhaiskasvatukseen tullessa. Varhaiskasvatuksen henkilöstö huolehtii päivän aikana lapsen käsien pesusta siirtymätilanteissa.

Varhaiskasvatuksen yksiköihin sallitaan vain ennalta sovitut vierailut.

 

Kouluun vain terveenä

Kouluun voi tulla vain terveenä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi Siun soten suosituksen mukaan mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Kasvomaskisuositusta ei kouluissa ole. Halutessaan oppilaat voivat kuitenkin käyttää maskeja, joita on kouluilla saatavilla.

Kouluilla järjestetään normaalisti tapahtumia, ja niissä huomioidaan myös terveysturvallisuus. Kesken koulupäivän kouluilla voi vierailla vain etukäteen sovitusti. Kaikissa kohtaamisissa huomioidaan kaikkien osapuolten terveysturvallisuus: vierailulle voi tulla vain terveenä.

Koronaohjeet kuvituskuva

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute