Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä on Pohjois-Karjalan paras lukio – STT:n lukiovertailussa opinahjo sijoittui korkealle

Polvijärvellä on Pohjois-Karjalan paras lukio – STT:n lukiovertailussa opinahjo sijoittui korkealle

Polvijärven lukio on jälleen niittänyt menestystä valtakunnallisessa lukiovertailussa. STT:n tekemän tuoreen vertailun mukaan Polvijärven lukio on Pohjois-Karjalan paras lukio ja koko maan pienlukioista 12. paras.

STT:n lukiovertailussa ylioppilaskirjoitusten tuloksia verrataan opiskelijoiden peruskoulun päättötodistuksiin. Näin lukion vaikutuksesta oppimistuloksiin saa paremman kuvan kuin vertaamalla vain eri lukioiden tuloksia ylioppilaskirjoituksissa.

Polvijärven lukion rehtori Katja Kajava toteaa loistavien oppimistulosten perustuvan henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tukeen, jota oppilaat pienessä opinahjossa saavat.

- Polvijärven lukiossa on pienet opiskeluryhmät, ja jokaisen opiskelijan tarpeet pystytään huomioimaan opetuksessa. Opiskelijat ovat arvostaneet sitä, että koulun jokainen aikuinen auttaa pienissäkin asioissa.

Yhteistyö naapurikuntien lukioiden kanssa lisää opetuksen monipuolisuutta ja valmentaa opiskelijoita jatko-opintoihin.

- Pystymme tarjoamaan laajan tarjonnan lukio-opinnoista Juuan ja Outokummun lukioiden kanssa tehtävän etäopetusyhteistyön avulla. Esimerkiksi tänä keväänä saksan ylioppilaskirjoituksissa kirjoittaneet ylioppilaat opiskelivat kaikki saksan kurssit Juuan lukion opettajan ohjauksessa.  Voimat yhdistämällä saamme enemmän aikaan, Kajava sanoo.

STT:n lukiovertailussa menestyminen ei ole Polvijärvellä lainkaan poikkeuksellista: esimerkiksi vuosi sitten Polvijärven lukio oli maakunnan paras ja valtakunnallisesti pienlukioiden seitsemänneksi menestyksekkäin.

- Lukiovertailussa menestyminen ei kuitenkaan ole mikään itseisarvo. Tärkeintä on, että pystymme tarjoamaan nuorille eväät, joilla pärjää niin jatko-opinnoissa kuin elämässä yleensä, Kajava linjaa.

 

 

Lisätietoja:

Perusopetuksen ja lukion rehtori Katja Kajava
katja.kajava@polvijarvi.fi
p. 040 104 6200

Polvijärven lukiossa on opiskellut muun muassa Santeri Örn

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute