Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä panostetaan etälääkärin palveluihin – Etävastaanotolla ovat läsnä potilas, hoitaja ja lääkäri

Polvijärvellä panostetaan etälääkärin palveluihin – Etävastaanotolla ovat läsnä potilas, hoitaja ja lääkäri

Polvijärven lääkäritilanne on herättänyt huolta kuntalaisten keskuudessa. Lääkäripalvelujen saatavuuteen on siksi kiinnitetty erityistä huomiota ja asiaa on pohdittu lukuisten toimijoiden voimin. Neuvonpitoon on osallistunut niin viranhaltijoita, luottamushenkilöitä kuin Siun soten edustajiakin.

Ylilääkäri Hilkka Tirkkonen Siun sotesta myöntää, että lääkäritilanne on Polvijärvellä kehno. Polvijärven terveysasemalla on kolme lääkärin vakanssia, joista yhtään ei ole täytetty. Tällä hetkellä lääkäri on terveysasemalla keskimäärin yhtenä päivänä viikossa.

- Mietimme jatkuvasti keinoja, joiden avulla tilannetta paikata. Lääkäripula on tosiasia koko Suomessa ja Siun sotessa, ei vain Polvijärvellä, Tirkkonen toteaa.

Yksi ratkaisu lääkäripalvelujen saatavuuteen on etälääkärin vastaanotto. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hoitajan vastaanotolla potilas on yhteydessä lääkäriin videopuhelun välityksellä.

- Tilanteessa hoitaja on lääkärin kädet, Tirkkonen kertoo.

Osastonhoitaja Leila Karttunen Siun sotesta kertoo, että palaute etävastaanotosta on ollut positiivista.

- Sekä potilaat että hoitohenkilökunta ovat pitäneet videoyhteyden välityksellä tapahtuvaa lääkärin tapaamista hyvänä ja toimivana.

Polvijärven kunnanjohtaja Heikki Hallikainen ymmärtää hyvin kuntalaisten huolen lääkäriin pääsystä.

- Lääkäripalvelujen saatavuus kotikunnassa on pyrittävä varmistamaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Kysymys on kuntalaisten terveyteen liittyvästä, keskeisestä peruspalvelusta, jonka merkitys on todella suuri.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Urpo Leminen korostaa, että terveyspalvelujen saatavuuteen liittyviin ongelmiin on suhtauduttava vakavasti.

- Olen saanut kuntalaisilta runsaasti yhteydenottoja. Esille on nostettu muun muassa ajatus seniorineuvolan perustamisesta. Ajatuksena on, että seniorineuvolaan kutsuttaisiin ikäihmiset kerran pari vuodessa keskustelemaan. Siten olisi mahdollista huomata monia piileviä vaivoja, joiden vuoksi ei välttämättä muutoin vastaanotolle hakeuduttaisi.

Leminen pyrkii osaltaan edistämään seniorineuvolan perustamista Polvijärvelle, mutta korostaa lähipalveluiden saavutettavuuden olevan tärkeää ikään katsomatta.

Toisin kuin viime vuonna, Polvijärven terveysasema on kesän ajan avoinna normaalisti. Siun sotelta kerrotaan, että heinäkuussa terveysasemalla hoidetaan kiireelliset asiat.

Leila Karttunen ja Hilkka Tirkkonen

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute