Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvelle rakennetaan pumptrack-rata Vaparin parkkipaikan viereen – valmista olisi jo syksyllä

Polvijärvelle rakennetaan pumptrack-rata Vaparin parkkipaikan viereen – valmista olisi jo syksyllä

Polvijärvelle saadaan ensi kesänä uusi harrastus- ja lähiliikuntapaikka, kun vapaa-aikatalo Vaparin parkkipaikan viereen rakennetaan pumptrack-rata. Polvijärven valtuusto päätti radan rakentamisesta maanantain 22.2. kokouksessaan.

Radan rakentaminen sai alkunsa siitä, kun Kylylahden kaivoksessa toiminut yritys Tapojärvi Oy lahjoitti kiitoksena hyvästä yhteistyöstä kunnalle 10 000 euroa käytettäväksi Polvijärven nuorison hyvinvointia tukevaan hankkeeseen. Lahjoituksen käyttöä puntaroitiin tarkkaan yhdessä kunnan eri toimialojen sekä polvijärveläisten nuorten ja nuorisovaltuuston kanssa.

Tärkeimpänä kriteerinä pidettiin sitä, että lahjoituksen avulla voitaisiin madaltaa vähän liikkuvien lasten ja nuorten kynnystä liikunnan harrastamiseen, kertoo vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen.

- Pumptrack-ratoja on rakennettu viime vuosina eri puolille Suomea, ja ne ovat erityisesti lasten ja nuorten suosiossa. Nuoret olivat myös itse sitä mieltä, että rata on hyvä lisä Polvijärven liikuntamahdollisuuksiin ja innostaa liikkumaan, Halonen lisää.

Radan arvioidaan maksavan 51 440 euroa, ja sen rakentamiseen on haettu Tapojärvi Oy:n lahjoituksen lisäksi rahoitusta Joensuun seudun Leader -yhdistykseltä. Radan hankesuunnitelman on tehnyt Trail It Oy. Rakentaminen aloitetaan kesällä, ja valmista uskotaan olevan jo syksyllä 2021.

Pumptrack-rata on asvaltoitu aaltomainen väylä, jossa on kurveja sekä pyöreitä kumpuja. Radalla voi ajaa esimerkiksi pyörällä, skeitti- tai potkulaudalla ja tehdä temppuja. Mitään erityisiä harrastevälineitä radalle ei tarvita, sopiva kulkuväline ja kypärä riittävät. Vaikka ratojen käyttäjät ovat pääosin lapsia ja nuoria, soveltuu rata kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille.

Polvijärven pumptrack-rata on lajissaan Pohjois-Karjalan toinen. Maakunnan ensimmäinen rata löytyy Tohmajärveltä.

Lisätietoja:
Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen
sirpa.halonen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6204

Tekninen asiantuntija Tommi Hopponen
tommi.hopponen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6319

Uutisen kuvituskuvan pumptrack-rata sijaitsee Lahdessa. Kuva: Trail It Oy.

Pumptrack-rata ilmasta kuvattuna. Kuvan rata sijaitsee Lahdessa.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute