Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kirjastossa järjestetään muisteluiltapäivä – Tapahtumalla tehdään näkyväksi lukemisen ja monilukutaidon merkitystä

Polvijärven kirjastossa järjestetään muisteluiltapäivä – Tapahtumalla tehdään näkyväksi lukemisen ja monilukutaidon merkitystä

Polvijärven kirjasto osallistuu Vaarojen voimasanat -hankkeeseen järjestämällä elokuussa muisteluiltapäivän kirjaston kellarissa. Ideana on kokoontua muistelemaan menneitä – sitä, millainen paikkakunta Polvijärvi on menneinä vuosikymmeninä ollut elää ja olla.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 30.8.2023 kello 12-14. Muistelutilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Muistelun apuna käytetään Polvijärven kirjaston kotiseutukokoelmaa, muistelulaukkuja sekä vanhoja valokuvia. Omia muistojaan voi tapahtumassa kertoa kuka tahansa – toiveena on, että mahdollisimman moni rohkaistuisi jakamaan Polvijärveen liittyviä kokemuksiaan, ajatuksiaan ja muistojaan. Asioita, joita on nähnyt, kokenut ja tuntenut tai joista on lukenut.

Muisteluun voi osallistua myös kirjoittamalla. Sähköpostitse muistonsa voi lähettää osoitteeseen elina.niemi@joensuu.fi; paperille kirjaamansa muistot voi puolestaan jättää Polvijärven kirjastossa olevaan palautelaatikkoon.

Muisteluiltapäivän järjestävät Polvijärven kirjasto ja Polvijärven kunta.

 

Mikä on Vaarojen voimasanat -hanke?

Vaarojen voimasanat -hankkeessa tuodaan esille kirjastoissa tehtävää lukutaitotyötä sekä kirjastohenkilökunnan laaja-alaista osaamista. Tavoitteena on edistää kirjastopalvelujen, lukemisen ja monilukutaidon näkyvyyttä erilaisten tapahtumien välityksellä.

- Lukeminen on sekä perinteistä että uudenlaisia lukemisen ja osallistumisen tapoja. Lukeminen tuo rinnalla kulkijan ja ystävän, se on yhteisöllistä ja aktivoivaa, se irrottaa arjesta ja syventää ymmärrystä. Lukeminen näkyy kaikkien ikäryhmien tapahtumissa, somessa, kylillä ja katukuvassa, siellä missä ihmiset muutenkin liikkuvat, kuvailee Vaarojen voimasanat -hankkeen hanketyöntekijä Inka Räsänen Monti.

Vaarojen voimasanat -hankkeessa ovat Polvijärven kirjaston lisäksi mukana Joensuun seutukirjasto sekä Lieksan ja Ilomantsin kirjastot.

Hanke jatkuu lokakuun 2023 loppuun.

Kuva Polvijärven kirjastosta

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute