Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven koronasuositukset ja palvelurajoitukset pysyvät voimassa toistaiseksi

Polvijärven koronasuositukset ja palvelurajoitukset pysyvät voimassa toistaiseksi

Muokattu 12.1.2021 klo 17.58: Muokattu tekstiin kasvomaskisuosituksen muutos. Maskisuositus koskee jatkossa myös 12-vuotiaita. Polvijärven koulussa on toistaiseksi voimassa 6.-9.-luokkalaisia sekä lukiolaisia koskeva maskisuositus. Lue lisää omasta tiedotteesta.

Polvijärven kunta jatkaa voimassa olevia koronasuosituksia ja palvelurajoituksia. Kunnan johtoryhmä linjasi maskisuosituksesta ja palveluiden muutoksista joulukuussa.

Johtoryhmä päätti perjantaina 8.1.2021 pitää samat linjaukset voimassa toistaiseksi, kunnes Siun sote ja Itä-Suomen aluehallintovirasto antavat uusia suosituksia tai ohjeita.

Siun soten torstaisen 7.1.2021 tiedotteen mukaan Pohjois-Karjala on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi aiemmin viime vuonna annetut suositukset ja rajoitukset on syytä pitää voimassa. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 22.1.2021 asti.

Rajoitusten jatkaminen tarkoittaa, että esimerkiksi aikuisten liikunta- ja harrasteryhmien ja varattujen salivuorojen keskeytys jatkuu kunnan tiloissa, kunnes toisin ilmoitetaan.

Lisäksi Joensuun seutuopisto on linjannut, että myös Polvijärvellä aikuisille järjestettävät kurssit pidetään joko etäopetuksena tai perutaan toistaiseksi. Lasten ja nuorten harrastusryhmät, poissulkien vanhempi-lapsi-ryhmät, jatkuvat normaalin aikataulun mukaan noudattaen koronavarotoimia. Seutuopisto tiedottaa kurssilaisia suoraan tekstiviesteillä. Lue lisää Joensuun seudun kansalaisopiston omasta tiedotteesta.

Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa, sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita ja kunnan henkilöstöä.

Koulutoimisto, tekninen toimisto, kunnanvirasto, työllisyyspalvelut pysyvät toistaiseksi kiinni asiakkailta. Paja Breikki on myös kiinni ulkopuolisilta, mutta kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti. Välttämätön asiointi sallitaan ajanvarauksella, työllisyyspalveluissa asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Kasvatus ja opetus

Opetus ja varhaiskasvatus järjestetään normaalisti. Myös koulujen iltapäivätoiminta ja sisäliikunta jatkuvat normaalisti.

Polvijärven koulussa on toistaiseksi voimassa 6.-9.-luokkalaisia sekä lukiolaisia koskeva maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää.

Varhaiskasvatuksen ja koulun henkilöstö käyttää maskeja tai visiireitä. Myös muille varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa käyville aikuisille suositellaan maskien käyttöä.

Koulun ulkopuolisten ihmisten liikkumista perusopetuksen yksiköissä ja lukiolla on rajoitettu. Vanhempien kanssa suositaan etätapaamisia tai käytetään kasvomaskeja tapaamisissa.

Nuoriso-, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat pysyvät avoinna, ja tilojen kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Kävijöiden nimet kerätään ylös. Vaparin kahvion kävijämäärä on rajoitettu 15 henkilöön ja auditorion 20 henkilöön.

Aikuisten liikuntaryhmät ja varatut salivuorot keskeytetään kunnan tiloissa. Siun sote suosittelee myös muun ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan välttämistä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä. Lasten ja nuorten harjoitukset ja ottelutapahtumat pidetään ilman yleisöä.

Vaparin kuntosali pidetään auki, mutta kuntosalille pääsee vain omalla kulkukortilla. Kulkukortteja saa 20 € käteismaksulla Vaparin vahtimestarilta talon aukioloaikoina. Kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Toimintakeskus Turvalan kuntosali suljetaan.

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä tarkemmin erikseen.

Siun soten suositukset koko Pohjois-Karjalan alueelle (7.1.2021):

  1. Itä-Suomen Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
  2. Suositellaan alueellisesti yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä.
  3. Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.
  4. Suositellaan aikuisten ryhmäliikunnan ja ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan välttämistä.
  5. Suositellaan korkeakoulujen väliaikaista etäopetusta jatkettavan huomioiden välttämättömän lähiopetuksen tarpeet.
  6. Etätyösuositus aina kun mahdollista.
  7. Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja:
Jari Tuononen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
jari.tuononen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Riikka Jolkkonen
Peruskoulun ja lukion vs. rehtori
Puh. 040 104 6225
riikka.jolkkonen@edu.polvijarvi.fi

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven kunnan logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute