Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kunnan liikuntasalit avataan aikuisten liikuntaryhmille – kesävuorojen haku alkaa 7.6.

Polvijärven kunnan liikuntasalit avataan aikuisten liikuntaryhmille – kesävuorojen haku alkaa 7.6.

Polvijärven kunta avaa liikuntasalit aikuisten liikuntaryhmien käyttöön maanantaista 7.6.2021 alkaen. Muut kunnassa voimassa olevat koronasuositukset ja palvelurajoitukset jatkuvat ennallaan. Johtoryhmä päätti asiasta perjantaina 4.6.2021.

Kesän liikuntasalivuorot tulevat haettavaksi maanantaista 7.6. alkaen. Pukuhuoneet ovat myös salivuoron varanneiden ryhmien käytössä. Liikuntasaleissa ei saa olla salivuoron varanneen ryhmän lisäksi muita ulkopuolisia henkilöitä.

Salivuoron varanneilla ryhmillä on velvollisuus huolehtia liikuntasalin ja pukuhuoneiden yleisestä puhtaudesta, turvaväleistä pukuhuoneissa, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä kasvomaskien käytöstä liikuntasuorituksen ulkopuolella. Kunta huolehtii liikuntasalien ja pukuhuoneiden siivouksesta koronatilanteen huomioon ottaen.

Siun sote tiedotti torstaina 3.6.2021 koronavirusepidemiatilanteen olevan Pohjois-Karjalassa perustasolla. Itä-Suomen aluehallintoviraston keskiviikkona 2.6. tekemän päätöksen mukaisesti Pohjois-Karjalassa yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä.

Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä totesi 3.6., että yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoituksista on mahdollista luopua rauhallisen koronatilanteen vuoksi. Työryhmän mukaan muita suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi on tarpeen yhä jatkaa, jotta maakunnan hyvä tilanne jatkuisi edelleen.

Vaikka koko maakunta on toistaiseksi koronavirusepidemian perustasolla, tilanne voi muuttua hyvin nopeasti huonomaksi. Kunta toivoo kaikilta asukkailtaan vastuullisuutta ja harkitsevaisuutta tilanteissa, joissa tartuntariskit ovat mahdollisia. On jokaisen asukkaan vastuulla noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia, jotta epidemiatilanne saadaan pysymään Polvijärvellä jatkossakin rauhallisena.

Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa, sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita ja kunnan henkilöstöä.

Koulutoimisto, tekninen toimisto, kunnanvirasto, työllisyyspalvelut pysyvät toistaiseksi kiinni asiakkailta. Paja Breikki on myös kiinni ulkopuolisilta, mutta kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti. Välttämätön asiointi sallitaan ajanvarauksella, työllisyyspalveluissa asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Kasvatus

Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää maskeja tai visiireitä. Myös muille varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa käyville aikuisille suositellaan maskien käyttöä.

Koulun ulkopuolisten ihmisten liikkumista perusopetuksen yksiköissä ja lukiolla on rajoitettu. Vanhempien kanssa suositaan etätapaamisia tai käytetään kasvomaskeja tapaamisissa.

Nuoriso-, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat pysyvät avoinna, ja tilojen kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Kävijöiden nimet kerätään ylös. Nuorisotiloissa yli 12-vuotiaat käyttävät maskeja.  Vaparin kahvion kävijämäärä on rajoitettu 15 henkilöön ja auditorion 20 henkilöön.

Kunnan liikuntasalit avataan aikuisten liikuntaryhmien käyttöön maanantaista 7.6.2021 alkaen. Pukuhuoneet ovat myös salivuoron varanneiden ryhmien käytössä. Liikuntasaleissa ei saa olla salivuoron varanneen ryhmän lisäksi muita ulkopuolisia henkilöitä.

Salivuoron varanneilla ryhmillä on velvollisuus huolehtia liikuntasalin ja pukuhuoneiden yleisestä puhtaudesta, turvaväleistä pukuhuoneissa, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä kasvomaskien käytöstä liikuntasuorituksen ulkopuolella. Kunta huolehtii liikuntasalien ja pukuhuoneiden siivouksesta koronatilanteen huomioon ottaen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti. Lasten ja nuorten harjoitukset ja ottelutapahtumat pidetään ilman yleisöä.

Vaparin kuntosali pidetään auki, mutta kuntosalille pääsee vain omalla kulkukortilla. Kulkukortteja saa 20 € käteismaksulla Vaparin vahtimestarilta talon aukioloaikoina. Kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Toimintakeskus Turvalan kuntosali suljetaan.

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Tilanteen kehittymistä seurataan, ja yhteisten tilojen kävijärajoituksien lieventämiseen palataan myöhemmin.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä tarkemmin erikseen.

Lisätietoja:
Heikki Hallikainen
Vt. kunnanjohtaja, talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Katja Kajava                                                                 
Peruskoulun ja lukion vt. rehtori                                                         
Puh. 040 104 6200                                                    
katja.kajava@polvijarvi.fi                                           

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven kunnan uusi logo sinisellä taustalla

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute