Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kunta antaa maskisuosituksen ja tekee muutoksia palveluihin – voimassa 4.1.2021 asti

Polvijärven kunta antaa maskisuosituksen ja tekee muutoksia palveluihin – voimassa 4.1.2021 asti

Polvijärven kunta antaa suosituksen kasvomaskien käytöstä ja tekee muutoksia palveluihinsa. Suositukset ja muutokset ovat voimassa tästä päivästä alkaen 4.1.2021 asti.

Siun sote tiedotti 3.12.2020, että koko Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Siun soten yhtenäiset suositukset kasvomaskien käytöstä, julkisista ja yksityisistä kokoontumisista, matkustamisesta sekä harrastustoiminnasta ovat voimassa 4.1.2021 saakka. Lisäksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön yleisötapahtumat Pohjois-Karjalan maakunnassa 5.12.2020–4.1.2021 väliseksi ajaksi.

Kunnan johtoryhmä on linjannut maskisuosituksesta ja palveluiden muutoksista 4.12.2020 kokouksessaan. Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa, sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita ja kunnan henkilöstöä.

Koulutoimisto, tekninen toimisto, kunnanvirasto, työllisyyspalvelut pysyvät toistaiseksi kiinni asiakkailta. Paja Breikki on myös kiinni ulkopuolisilta, mutta kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti. Välttämätön asiointi sallitaan ajanvarauksella, työllisyyspalveluissa asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Kasvatus ja opetus

Opetus ja varhaiskasvatus järjestetään normaalisti. Myös koulujen iltapäivätoiminta ja sisäliikunta jatkuvat normaalisti.

Polvijärven lukiossa on voimassa maskisuositus maanantaista 7.12. alkaen toistaiseksi. Opiskelijoille suositetaan oman maskin käyttöä. Maskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää.

Varhaiskasvatuksen ja koulun henkilöstö käyttää maskeja tai visiireitä. Myös muille varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa käyville aikuisille suositellaan maskien käyttöä.

Koulun ulkopuolisten ihmisten liikkumista perusopetuksen yksiköissä ja lukiolla on rajoitettu. Vanhempien kanssa suositaan etätapaamisia tai käytetään kasvomaskeja tapaamisissa.

Nuoriso-, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat pysyvät avoinna, ja tilojen kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Kävijöiden nimet kerätään ylös. Vaparin kahvion kävijämäärä on rajoitettu 15 henkilöön ja auditorion 20 henkilöön.

Aikuisten liikuntaryhmät ja varatut salivuorot keskeytetään kunnan tiloissa 4.12.2020 alkaen. Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä. Lasten ja nuorten harjoitukset ja ottelutapahtumat pidetään ilman yleisöä.

Vaparin kuntosali pidetään auki, mutta kuntosalille pääsee vain omalla kulkukortilla 4.12.2020 alkaen. Kulkukortteja saa 20 € käteismaksulla Vaparin vahtimestarilta talon aukioloaikoina. Kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Toimintakeskus Turvalan kuntosali suljetaan.

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää ja liikuntasaleihin ei oteta ulkopuolisia henkilöitä. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Vapari on kuntosalia lukuun ottamatta suljettu 21.12.2020–3.1.2021.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä tarkemmin erikseen.

Siun soten suositukset koko Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueelle (3.12.2020):

  1. Suositellaan yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön koko Pohjois-Karjalan alueella
  2. Suositellaan alueellisesti yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä
  3. Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
  4. Suositellaan aikuisten ryhmäliikunnan keskeyttämisen jatkamista sisätiloissa
  5. Suositellaan korkeakoulujen väliaikaista etäopetusta jatkettavan huomioiden välttämättömän lähiopetuksen tarpeet
  6. Etätyösuositus aina kun mahdollista
  7. Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kasvomaskien jakelu heikommassa asemassa oleville

Polvijärvellä kasvomaskin voi saada sosiaalitoimistosta (Polvijärventie 22, 83700 Polvijärvi) keskiviikkoisin klo 9–11. Hakijalla ei tarvitse olla perhe- ja sosiaalipalvelujen tai ikäihmisten palvelujen asiakkuutta eikä hänen tarvitse todistaa tarvettaan jakelupaikalla. Lisätietoja jakelusta voi lukea Siun soten verkkosivuilta: https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Ikäihmisiä neuvoo maskiasioissa jakelupisteiden lisäksi Seniorineuvonta Ankkuri (puh. 013 330 2890 joka arkipäivä kello 8–16). Ankkuri palvelee ikäihmisiä koko Siun soten alueella ja auttaa tarvittaessa maskin saamisessa.

Polvijärven koronaohjeet löytyvät kootusti myös verkosta

Polvijärven koronavirusohjeet asukkaille löytyvät kootusti verkosta www.polvijarvi.fi/korona . Ohjeita päivitetään aina tarvittaessa.

Kunta tiedottaa merkittävistä muutoksista ja uusista rajoituksista aina myös erikseen eri kanavissa.

Lisätietoja:
Jari Tuononen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
jari.tuononen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Riikka Jolkkonen                                                  
Peruskoulun ja lukion vs. rehtori
Puh. 040 104 6225
riikka.jolkkonen@edu.polvijarvi.fi

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute