Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven strategia kannustaa rohkeaan ideointiin, uutta ilmettä myöten

Polvijärven strategia kannustaa rohkeaan ideointiin, uutta ilmettä myöten

Polvijärven kunta uudisti kuntastrategiansa aiemmin syyskuussa, kun valtuusto hyväksyi sen 16.9. pidetyssä kokouksessa. Uudistunut strategia ei ole perinteisimmästä päästä: sen keskiössä on pe-rusteellinen ajattelutavan muutos, joka aiotaan juurruttaa jokaiseen polvijärveläiseen.

- Keskeinen teema on, että teemme Polvijärveä yhdessä. Oli kyse vakituisista asukkaista, kesäasukkaista, työntekijöistämme tai meillä toimivista yrityksistä, tarvitsemme jokaista tekemään Polvijärvestä juuri meille sopivan paikan, kiteyttää kunnanjohtaja Jari Tuononen.

- Tästä syystä strategiassamme on luku 5000: se kuvastaa lukumäärää niistä kaikista ihmisistä, ketkä ovat meille elintärkeitä. Heidän joukostaan kumpuavat parhaat ideat, visiot ja käytännön kehittämistarpeet.

Jokaista 5000 ihmistä kannustetaan tuomaan hyvät ideansa kuuluviin sekä myös miettimään, kuinka ne voitaisiin toteuttaa ja miten jo olemassa olevia palveluita voitaisiin kehittää peremmiksi.

- Yhdessä tekemisen elinehto on myös se, että jokainen ottaa vastuuta paitsi itsestään myös elinympäristöstään. Tästä hyvä esimerkki on Vetävä Polvijärvi -hanke, jossa ei varmasti olisi onnistuttu näin hyvin ilman yhteistyötä paikallisten kyläyhdistysten ja toimijoiden kanssa.

Kun onnistumisia saadaan aikaiseksi, ei kynttilää pidetä turhaan vakan alla, vaan niistä rohkaistaan kertomaan ylpeästi myös muille. Ansaitut kehut näet kaikuvat kauas, Tuononen lisää.

- Jokainen meistä on viestinviejä, jokaisen sanomisilla on merkitystä, millaisena paikkana Polvijärvi näyttäytyy myös ulkopuolisten silmin.

Uudistuneeseen kuntastrategiaan voi tutustua osoitteessa www.polvijarvi.fi/yhdessa. Verkko-sivulla voi myös jättää strategian inspiroima kehittämisideansa erillisen verkkolomakkeen kautta.

Strategian lisäksi Polvijärven visuaalinen ilme on kokenut kuluneen kesän ja syksyn aikana suuren muodonmuutoksen. Voimakkaaseen graafiseen ilmeeseen, luonnonläheiseen kuvitukseen sekä sinisen, pinkin ja keltaisen eri sävyihin nojaava visuaalisuus on omiaan strategian lanseeraukseen.

- Uusi visuaalinen ilmeemme ottaa ennakkoluulottomasti kantaa siihen, millaisia me polvijärveläiset olemme: arvostamme onnellista, turvallista ja tavallista arkea, mutta on meissä myös ripaus seikkailumieltä ja uskallusta kokeilla uutta, Tuononen kuvailee.

Uusi visuaalinen ilme tulee jalkautumaan asteittain kunnan kaikkiin kanaviin, toimipisteisiin sekä oheismateriaaleihin. Uudistuksen myötä muun muassa Polvijärven logo, typografia ja graafiset elementit tulevat vaihtumaan kuluvan syksyn ja talven aikana uusiin.


Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Jari Tuononen    
jari.tuononen@polvijarvi.fi     
Puh. 040 104 6001        

Viestintäsihteeri Anni Lampinen (visuaalinen ilme)
anni.lampinen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6004

Tutustu uudistuneeseen kuntastrategiaan!

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute