Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven terveysaseman palvelujen verkkoajanvarauksessa otetaan käyttöön vahva tunnistautuminen

Polvijärven terveysaseman palvelujen verkkoajanvarauksessa otetaan käyttöön vahva tunnistautuminen

Polvijärven, samoin kuin muiden Siun soten terveysasemien palvelujen verkkoajanvarauksessa otetaan käyttöön vahva sähköinen tunnistautuminen.

Tunnistautumisessa käytetään julkishallinnon asiointipalvelujen yhteistä Suomi.fi-tunnistusta, jossa käyttäjä voi valita tunnistautumisen pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

- Vahva tunnistautuminen otetaan käyttöön terveysasemien palvelujen verkkoajanvarauksessa tiistaina 8.11.2022. Käyttöönotto aiheuttaa lyhyen käyttökatkon verkkoajanvarauksessa käyttöönottopäivänä, Siun sote tiedottaa.

Keskussairaalan eli erikoissairaanhoidon palvelujen sähköisessä ajanvarauksessa vahva tunnistautuminen otettiin käyttöön tänään torstaina 3.11.2022. Muutos koski kaikkia varattavia aikoja. Sähköisesti aikoja voivat varata vain henkilöt, joilla on jo hoitosuhde varattavaan palveluun.

Perusterveydenhuollossa terveysasemien ja neuvoloiden palveluiden sähköisessä ajanvarauksessa vahva tunnistautuminen otetaan käyttöön suurimmassa osassa varattavia aikoja. Vahvaa tunnistautumista eivät vaadi kaikki kouluterveydenhuollon ajanvaraukset, vaan jatkossakin kouluikäiset voivat myös itse varata aikoja itselleen ilman tunnistautumista.

Vahva tunnistautuminen turvaa asiakkaan sähköistä asiointia. Vahvan tunnistautumisen myötä asiakkaat voivat jatkossa nähdä tekemänsä varaukset palvelussa ja muokata tekemiään ajanvarauksia. Lisäksi asiakkaat voivat verkkoajanvarauksen kautta myös päivittää oman puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa asiakas- ja potilastietojärjestelmään. 

Toisen henkilön puolesta asiointi

Verkkoajanvarausta voi käyttää myös toisen henkilön puolesta. Kun aikaa varataan alaikäisen tai täysi-ikäisen henkilön puolesta, varaajan tulee tunnistautua omilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillään.

Huoltajat voivat vahvasti tunnistautuneena varata aikoja alaikäiselle huollettavalleen sekä nähdä hänelle varattuja aikoja. Huoltaja näkee ne alaikäisen varatut ajat, jotka huoltaja tai alaikäinen itse on tunnistautuneena varannut, ja joita alaikäinen ei ole kieltänyt.

Suomi.fi-valtuudet palvelu tarkistaa huoltajuuteen perustuvan asiointioikeuden Väestötietojärjestelmästä.

Täysi-ikäisen henkilön puolesta asiointi vaatii, että henkilö itse antaa Terveydenhuollon asioiden hoito -valtuutuksen toiselle henkilölle sähköisesti Suomi.fi-valtuudet palvelussa. Tällä valtuutuksella henkilö antaa toiselle henkilölle oikeudet tarkastella terveystietojaan, esimerkiksi Omakannasta, ja asioida terveydenhuollon palveluissa, kuten tehdä ja muuttaa terveydenhuollon ajanvarauksia sekä ilmoittaa ja vastaanottaa terveydentilaan liittyviä tietoja.

Kuva Polvijärven terveysasemalta

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute