Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvi-päiviä ei järjestetä kesällä 2021

Polvijärvi-päiviä ei järjestetä kesällä 2021

Polvijärven kesätapahtumien kohokohtaa Polvijärvi-päiviä ei järjestetä tulevana kesänä. Tapahtumatyöryhmä päätti perinteeksi muodostuneen tapahtuman perumisesta viimeisimmässä kokouksessaan. 

Vaikka koronavirusepidemiatilanne Pohjois-Karjalan maakunnassa on tällä hetkellä perustasolla, suuren yleisötilaisuuden järjestämiseen liittyy terveysturvallisuuteen liittyviä riskejä. Polvijärvi-päivien kaltaisen tapahtuman järjestelyihin kuluu aikaa ja muita resursseja, ja sen vuoksi päätös tapahtuman perumisesta oli tehtävä nyt. 

Esimerkiksi hygienia- ja turvavälisuositukset tulisi huomioida todennäköisesti edelleen, ja niiden toteutumista olisi haastavaa valvoa. 

- Olemme yhtä kaikki todella harmissamme siitä, että tapahtuma joudutaan perumaan jo toistamiseen. Haluamme kuitenkin olla vastuullisia tapahtumajärjestäjiä, ja meille ihmisten terveys ja turvallisuus menee kaiken edelle, tapahtumatyöryhmän jäsen Teuvo Mutanen toteaa.

Vaihtoehtoiset kesätapahtumat pohdinnassa


Vaikka Polvijärvi-päiviä ei tänä vuonna järjestetä, toiveissa on ettei Polvijärvi jää täysin vaille kesätapahtumia. Kesällä on mahdollista järjestää pienimuotoisia yleisötilaisuuksia viranomaisten määräämien kokoontumisrajoitusten sallimissa puitteissa. Kunnassa suunnitellaankin parhaillaan, kuinka esimerkiksi eri yhteisöjä, järjestöjä ja seuroja voitaisiin kannustaa ja tukea omien tapahtumien järjestämisessä.

- Tarkoituksenamme olisi tarjota esimerkiksi avustusta ja apua tapahtumien suunnitteluun ja koronaturvalliseen järjestämiseen. Itse tapahtumathan voivat olla millaisia vain, aina perinteisistä rantakalailloista etänä järjestettäviin virtuaalitilaisuuksiin. Myös parhaillaan meneillään oleva Pohjois-Karjala 300 -juhlavuosi tarjoaa myös herkullisen mahdollisuuden juhlia yhdessä maakunnan syntymäpäiviä täällä Polvijärvellä, Mutanen sanoo.

Tapahtumatuen kriteerejä ja muita yksityiskohtia pohditaan kunnassa tulevien viikkojen aikana. 

- Asiasta tiedotetaan tarkemmin sitten, kun tarkemmat suunnitelmat ja yhteiset pelisäännöt ovat selvillä, tapahtumatyöryhmän jäsen ja viestintäsuunnittelija Anni Lampinen kertoo.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tietyin poikkeuksin yli 50 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet Pohjois-Karjalan maakunnassa toukokuun loppuun asti. Kesän ajan kokoontumisiin liittyvistä rajoitustoimista ei vielä tiedetä.

Lisätietoja:
Maaseutuasiamies Teuvo Mutanen
teuvo.mutanen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6107

Viestintäsuunnittelija Anni Lampinen
anni.lampinen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6004
 

Polvijärvi-päiviä 2021 ei järjestetä -kuvituskuva

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute