Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Pontikankeitosta perinnepeleihin – Polvijärvi-viikko on tapahtumia täynnä

Pontikankeitosta perinnepeleihin – Polvijärvi-viikko on tapahtumia täynnä

Polvijärvi-viikkoa juhlitaan koko ensi viikon ajan. Kylillä järjestetään tuolloin runsain mitoin erilaisia tapahtumia, joiden järjestelyistä vastaavat paikalliset yhdistykset. Ohjelmaa, menoa ja meininkiä on tarjolla niin lapsille kuin varttuneemmallekin väelle.

Maanantaina 18.7. Polvijärvi-Seura pitää Museomäellä pärekattotalkoot. Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen ja maaseutuasiamies Teuvo Mutanen kiipeävät savusaunan katolle nikkarishommiin, näyttämään taitonsa perinnerakentamisen saralla. Tapahtuma alkaa kello 10.

Historian havinaa on luvassa lisää vielä samana iltana Solassa, kun luontopolulla pidetään pontikankeittonäytös kello 19. Mooses Viinanen tositouhuissa -nimeä kantavassa esityksessä on mukana joukko Kinahmon kesäteatterin näyttelijöitä. Tapahtuman puuhamies Oiva Voutilainen tuumaa, että esityksen voimin muistellaan polvijärveläistä pontikankeittoperinnettä.

Tiistaina 19.7. järjestetään Huhmarissa musiikin tahdittama kesäilta kello 18 alkaen. Kuorevaaran kylätoimikunnan ja Polvijärven 4H-yhdistyksen puuhaaman tapahtuman ohjelmaan kuuluu kaksi tukkilaisnäytöstä sekä Saara Pajarisen ja Pekka Jolkkosen esiintyminen rantakahvilassa – yhteislaulua ja arvontaa unohtamatta. Illan aikana NaviKotka järjestää Höytiäiselle kaksi risteilyä, joille voi osallistua omakustanteisesti.

Keskiviikkona 20.7. tapahtuu Ruvaslahdella. Lintuharrastaja Janne Leppänen on aamupäivän ajan Ruvaslahden lintutornilla kertoilemassa luonto- ja lintuharrastuksesta. Iltapäivällä, kello 12 alkaen, paikallisella kylätalolla pelataan kyykkää ja muita perinnepelejä, kahvilan ollessa avoinna. Avoimien ovien iltapäivää vietetään myös Marjatila Leivolla sekä Ruvaslahden ponipihalla, jossa järjestetään talutusratsastusta.

Kello 19 Ruvaslahden Tanssiliiterissä hypätään tanssin pyörteisiin. Musiikista vastaa Markku Leinonen, Polvijärven 4H-yhdistyksen pitäessä huolen siitä, että myös pienten lasten vanhemmat pääsevät parketille. Lapsiparkissa pienille ihmisille on tarjolla mukavaa puuhaa, ja onpa Tanssiliiterin pihamaalla pomppulinnakin.

Torstaina 21.7. Martonvaaran Laivarannassa vietetään tunnelmaalista rantakalailtaa kello 18 alkaen. Samaan aikaan Polvijärven torilla on esittelyssä paikallisen harrasteajoneuvokerho Hot Roddersien näyttäviä ajoneuvoja.

Kello 19 Polvijärven torin täyttävät musiikin sävelet. Esiintymässä on kaksi paikallista kokoonpanoa: kansanmusiikin taitava Duo Viula sekä Äijät-yhtye. Samanaikaisesti Polvijärven Vauhti järjestää Ratakymppi-juoksutapahtuman urheilukentällä.

Perjantaina 22.7. karjalainen kahvila avaa ovensa Honkapirtillä Kinahmossa kello 10. Samalla kylällä on säpinää myös illalla, kun Kinahmon kesäteatteri esittää näytelmän Mooses Viinanen Luojan mieliharmi.

Lauantaina 23.7. Martonvaaran lavalla tanssitaan kello 19 alkaen.

Sunnuntaina 24.7. Polvijärven Vauhti järjestää urheilukentällä lasten juoksukarnevaalin kello 12 alkaen. Polvijärvi-viikon päättää Kinahmon kesäteatterin esitys Mooses Viinanen Luojan mieliharmi, joka alkaa kello 19.

Mutta ei siinä vielä kaikki! Makasiinikahvila palvelee asiakkaita Martonvaarassa Polvijärvi-viikon jokaisena päivänä kello 12-16.

 

Polvijärvi-viikon tapahtumat

 

Lisätietoja:

Viestintäsuunnittelija Hanna-Leena Kunttu
hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi
p. 040 104 6004

Maaseutuasiamies Teuvo Mutanen
teuvo.mutanen@liperi.fi
p. 040 104 6107

 

Polvijärvi-viikon ohjelma

Polvijärvi-viikon ajankohta

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute