Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Rakennuslupa-asiointi sähköistyy Polvijärvellä – kunta otti vuodenvaihteessa käyttöön Lupapisteen

Rakennuslupa-asiointi sähköistyy Polvijärvellä – kunta otti vuodenvaihteessa käyttöön Lupapisteen

Polvijärven kunta on ottanut käyttöön rakentamisen lupakäsittelyjä tehostavan sähköisen Lupapiste-asiointipalvelun vuoden 2021 alussa. Lupapiste kattaa Polvijärven rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen. Palvelu löytyy osoitteesta https://www.lupapiste.fi/.

Lupapiste kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet tietoisina sen etenemisestä.

- Rakennushankkeet voidaan valmistella palvelussa käsittelyvalmiiksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Hakemukset ja aineistot välittyvät sähköisesti suoraan kunnan järjestelmiin, eikä niitä tarvitse erikseen toimittaa paperisina monille eri tahoille, kertoo tekninen johtaja Ari Soikkeli.

Myös rakentamisen aikainen viranomaisasiointi voidaan hoitaa Lupapisteessä. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Sähköisen palvelun lisäksi lupa-asioita hoidetaan Polvijärven teknisessä toimessa samaan tapaan kuin ennenkin – asiakkaat voivat edelleen ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse tai varata tapaamisajan tekniseen toimistoon. Soikkeli kuitenkin suosittelee sähköistä palvelua, sillä sen avulla lupa-asioita voi hoitaa missä ja milloin vain eikä asiakkaan tarvitse enää erikseen huolehtia paperiasiakirjojen lähettämisestä.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Ari Soikkeli
ari.soikkeli@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6307

Rakennustarkastaja Janne Korpela
janne.korpela@outokummunkaupunki.fi
Puh. 044 755 9333

Rakennuksen perustukset sekä rakennustyökaluja, kuten saha ja vasara.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute