Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Tietääkö lapsesi, mitä teet, kun olet töissä? Polvijärven kunta osallistuu Lapset mukaan töihin -päivään, jotta lapset tietäisivät

Tietääkö lapsesi, mitä teet, kun olet töissä? Polvijärven kunta osallistuu Lapset mukaan töihin -päivään, jotta lapset tietäisivät

Polvijärven kunta osallistuu Lapset mukaan töihin -päivään, jota vietetään 18.11.2022. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen kunnan työntekijä voi halutessaan ottaa tuona päivänä mukaansa töihin joko lapsensa tai lapsenlapsensa. 

Valtakunnallisen Lapsen mukaan töihin -päivän taustalla on ajatus siitä, ettei monikaan lapsi välttämättä tiedä, mitä vanhempi, kummi, isovanhempi, lähiaikuinen tai isosisarus tekee työkseen. Lapsen on kuitenkin hyvä tietää, missä aikuiset tekevät töitä, mitä työnteko on ja millaisia erilaisia ammatteja on olemassa. On arvokasta välittää tietoa ja antaa lapselle lupa osallistua työpaikan toimintaan.

- Polvijärven kunnassa tehdään hyvin monenlaista työtä. Kunta työnantajana tarjoaakin mitä parhaimman tilaisuuden lapsille tutustua varsin erilaisiin työtehtäviin. Sen tähden olisikin hienoa, jos mahdollisimman monella meistä olisi mahdollisuus ottaa marraskuun 18. päivänä töihin mukaan lapsensa tai lapsenlapsensa, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen kannustaa.

Lapsi voi osallistua päivän aikana esimerkiksi työpaikan toiminnan suunnitteluun. Lapselta voi kysyä mielipidettä moneen eri asiaan, esimerkiksi siihen, miten edistetään lapsiystävällisyyttä työpaikalla. Päivän tarkoituksena ei ole kuitenkaan teettää lapsilla työtä, vaan tutustuttaa hänet läheisen tai muun aikuisen työarkeen.

Polvijärven koulussa suhtaudutaan kampanjaan kannustavasti: halutessaan lapsi voi tuona päivänä olla poissa koulusta vanhemman tai isovanhemman työhön tutustumisen vuoksi. Poissaololupa anotaan Wilmassa normaalin protokollan mukaisesti.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Aikuinen ja lapsi käsi kädessä

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute