Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Työttömien määrä on laskenut Polvijärvellä merkittävästi – Positiivista muutosta selittää määrätietoinen työ

Työttömien määrä on laskenut Polvijärvellä merkittävästi – Positiivista muutosta selittää määrätietoinen työ

Työttömien määrä on vähentynyt Polvijärvellä merkittävästi viimeksi kuluneen vuoden aikana. Tuoreimpien, elokuun lopun tilannetta kuvastavien tilastojen mukaan kunnan työttömyysprosentti on 10,6. Työtä vailla oli kaikkiaan 180 polvijärveläistä.

Vertailun vuoksi todettakoon, että elokuussa 2021 työttömänä oli 247 polvijärveläistä eli 14,8 prosenttia työvoimasta. Vuodessa työttömien määrä on vähentynyt 67 henkilön verran.

- On huikean hienoa, miten paljon työllisyystilanne on Polvijärvellä kohentunut. Töitä sen eteen on tehty paljon, ja on upeaa huomata työn tuottavan tulosta, työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen hehkuttaa.

Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt Pohjois-Karjalassa suhteellisesti eniten juuri Polvijärvellä.

Anne Purmosen mukaan positiivista muutosta selittävät työllisyyspalveluissa vallitseva tapa tehdä työtä sekä toukokuun alussa voimaan astunut POMA-malli.

Pohjoismaisessa työvoimapalvelumallissa, POMA-mallissa, työnhakija hakee työtä omatoimisesti ja saa työnhakuunsa yksilöllistä tukea entistä aikaisemmassa vaiheessa ja tiiviimmin. Työnhakijan on haettava tiettyä määrää työmahdollisuuksia, jotta oikeus työttömyysturvaan jatkuu. Ensimmäisestä unohduksesta tai laiminlyönnistä seuraa muistutus.

- POMA-mallin myötä työtä on haettu aiempaa aktiivisemmin, Purmonen toteaa.

- Työllistymistä edistää myös se, että Polvijärven työllisyyspalveluissa on ammattitaitoinen, yhteen hiileen puhaltava henkilöstö. Vaikka työyhteisömme on pieni, se saa paljon aikaan, sillä jokainen tietää ja tuntee oman tonttinsa.

Polvijärven työllisyyspalveluissa työskentelee Anne Purmosen lisäksi kuusi henkilöä, joista kolme on työpajaohjaajia.

- Työllisyysasioissa meitä auttaa myös Siun soten sosiaaliohjaaja. Hän tekee aktivointisuunnitelmia polvijärveläisille työnhakijoille yhtenä päivänä viikossa, Purmonen mainitsee.

 

Lisätietoja:

Työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen
anne.purmonen@polvijarvi.fi

Puh. 040 104 6207

Polvijärven työllisyyspalvelut

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute