Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Työttömien määrä on vähentynyt huimasti Polvijärvellä – Pitkäjänteinen työ työllisyystilanteen parantamiseksi on tuottanut tulosta

Työttömien määrä on vähentynyt huimasti Polvijärvellä – Pitkäjänteinen työ työllisyystilanteen parantamiseksi on tuottanut tulosta

Polvijärven työllisyystilanne on parantunut huimasti koko alkuvuoden ajan. Uusimman, touko-kesäkuun vaihteen tilannetta kuvaavan työllisyyskatsauksen mukaan kunnan työttömyysprosentti on 11,8. Tammikuussa työttömänä oli 14,0 prosenttia työvoimasta, viime kesänä peräti 17,0 prosenttia.

Työttömiä on Polvijärvellä vähemmän kuin maakunnassa keskimäärin: Pohjois-Karjalassa on työtä vailla keskimäärin 11,9 prosenttia työvoimasta.

- Tulos on aivan mahtava. Koko alkuvuoden ajan työttömien määrä on vähentynyt vähenemistään, työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen iloitsee.

Itsestään työllisyystilanne ei kuitenkaan ole Polvijärvellä kohentunut, vaan sen eteen on tehty töitä määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Anne Purmonen kertoo, että esimerkiksi Ytyä-hanke on ollut työllistymisen kannalta merkittävä. Toukokuun alussa käyttöönotettu uusi palvelumalli on puolestaan vienyt työllisyyspalveluja entistä asiakaslähtöisempään suuntaan – jokainen työnhakija kohdataan yksilönä, mikä on omiaan edistämään mielekkään työpaikan löytymistä.

- Yhteistyö on avainasemassa ja siinä olemme onnistuneet. Olen todella ylpeä tiimistäni, Purmonen hehkuttaa.

Polvijärven kunnan työllisyyspalveluissa työskentelee kaikkiaan seitsemän henkilöä. Heistä kolme on työpajaohjaajia.

Lisäkäsiä työllisyyden hoitoon saadaan syksyn tullen, kun Siun soten työkykykoordinaattori aloittaa työnsä. Hän työskentelee Polvijärven lisäksi myös Liperissä ja Outokummussa.

 

Lisätietoa:
Työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen
anne.purmonen@polvijarvi.fi
p. 040 104 6207

Työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute