Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Vie vanhus ulos -kampanjaa vietetään 9.9.-9.10. - Polvijärven oheistapahtuma pidetään 14.9.

Vie vanhus ulos -kampanjaa vietetään 9.9.-9.10. - Polvijärven oheistapahtuma pidetään 14.9.

Tänä syksynä kampanjoidaan jälleen tukea tarvitsevien iäkkäiden ulkoilun puolesta. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa.

Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Vuosittaiseen kampanjaan kuuluu keskeisesti valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä vanhustenviikon torstaina 8.10.2020. Kampanjaa on järjestetty vuodesta 2011 lähtien.

Kampanja haastaa kunta- ja järjestötoimijoita, hoitotyön ammattilaisia, omaisia, läheisiä ja vapaaehtoisia ulkoilemaan turvallisesti vanhusten kanssa sekä jakamaan ulkoiluvinkkejään ja -kokemuksiaan kampanjan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Ikäinstituutin organisoima Vie vanhus ulos -kampanja alkaa 9. syyskuuta ja kestää 9. lokakuuta asti. Nyt koronaviruspandemian myötä monen yli 70-vuotiaan toimintakyky on heikentynyt ja samalla pelko lähteä ulos on kasvanut. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu ulkoiluavuksi läheisiä ja vapaaehtoisia.

– Ulkoilu on sallittua ja suositeltavaa myös korona-aikana, kun ulkoilee terveenä, huolehtii hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää tarvittaessa kasvomaskia, ohjeistaa suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista.

Kampanjassa ei kerätä tällä kerralla ulkoilukertoja, vaan hyviä tapoja käydä yhdessä ulkona.

Ulkoiluhetkiä voi jakaa kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos. Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8. lokakuuta innostetaan iäkkäät ja ulkoiluystävät yhdessä ulos tekemään sateenvarjojumppaa.

Polvijärvellä vietetään maanantaina 14.9. Vie vanhus ulos -kampanjan Ikäihmiset liikkeelle -oheistapahtumaa Polvijärevn torilla klo 13 alkaen.

Tapahtumassa mukana kirkkoherrat Satu Ruhanen ja Paavo Ratilainen. Torilla myös musiikkia, Duo Aimo Kinnunen ja Leo Soininen, Polvijärven pojat Kuisma ja Aimo, sekä yhteislaulua ja kahvitarjoilu. Huonon sään sattuessa tilaisuus järjestetään Polvijärven ev.lut. kirkossa (Pappilantie 1). Tapahtuman järjestäjää Polvijärven Vanhus- ja vammaisneuvosto yhteistyökumppaneineen.

Lue lisää kampanjasta: vievanhusulos.fi

Vie vanhus ulos -kampanjan kuvitusta, kuvassa joukko iloisesti ulkoilevia ikäihmisiä.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute