Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Yksinyrittäjien korona-avustuksen haku avataan Business Joensuun verkkosivuilla 14.4. klo 12 – kymmenen kuntaa yhteistyössä

Yksinyrittäjien korona-avustuksen haku avataan Business Joensuun verkkosivuilla 14.4. klo 12 – kymmenen kuntaa yhteistyössä

Suomen hallitus on päättänyt kohdentaa 100 miljoonaa euroa yksinyrittäjien tukemiseen COVID-19 epidemian aiheuttaman taloudellisen tilanteen saamiseksi kestävämmälle pohjalle. Yksinyrittäjien avustus myönnetään kuntien kautta.

Kymmenen Pohjois-Karjalan kuntaa ovat sopineet, että yksinyrittäjät voivat tehdä tukihakemuksen keskitetysti yhden palvelun kautta Business Joensuun verkkosivuilla. Hakemuksia aletaan ottaa vastaan tiistaina 14.4.2020 klo 12:00.

Varsinainen tukipäätös ja mahdollinen maksu tehdään yksinyrittäjän kotikunnasta. Business Joensuu on varautunut ottamaan vastaan tuhansia hakemuksia.

Yksinyrittäjät Heinäveden, Ilomantsin, Joensuun, Kiteen, Liperin, Nurmeksen, Outokummun, Polvijärven, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntien alueilta voivat alkaa hakemaan 2000 euron avustusta kertakorvauksena koronatilanteeseen tiistaina 14.4.2020 kello 12:00 alkaen.

Hakuohjeet ja sähköinen hakulomake avataan verkkosivulla https://www.businessjoensuu.fi/yksinyrittajatuki/. Yrittäjiä kehoitetaan tutustumaan jo ohjeisiin ja hakemiseen verkkosivulla.

Hakemuksia aletaan tiistaina vastaanottaa valmisteluun. Hakemuksen käsittely on ehdollinen valtion kuntakohtaiselle päätökselle valtionavustuksesta. Hakemusten päätöksenteko alkaa, kun tukipäätöksen tekevälle kunnalle on myönnetty valtionavustus tuen maksamiseen.

- Yksinyrittäjien tilanne on erittäin vaikea koronan vuoksi. Rahalliselle tuelle on huutava tarve.  Arviomme on, että tulemme saamaan tuhansia hakemuksia ja ne täytyy käsitellä nopeasti. On erinomaista, että kunnat ja eri toimijat lähtivät nopeasti yhteistyössä rakentamaan palvelua tähän tilanteeseen, toteaa Harri Palviainen, Business Joensuu Oy:n toimitusjohtaja.

Yksinyrittäjätukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät. Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon heikentyminen COVID-19 epidemian takia 16.3.2020 jälkeen.

Tuki on määräaikainen ja sitä voidaan maksaa yksinyrittäjän yritystoiminnasta 16.3.–31.8.2020 välillä aiheutuviin kustannuksiin. Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi.

Business Joensuu tuottaa päivittyvää koronainfoa yrityksille: https://www.businessjoensuu.fi/koronainfoa-yrityksille/

TEM:n sivuilta voi lukea yksinyrittäjien tuesta koronavirustilanteessa: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Anni Lampinen Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 anni.lampinen@polvijarvi.fi

Viestintä, markkinointi, verkkosivut, johtoryhmän sihteeri

Sivu arviointi ja palaute