Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Yleisötilaisuuksien rajoituksiin lievennyksiä elokuussa

Yleisötilaisuuksien rajoituksiin lievennyksiä elokuussa

Aluehallintovirastot ovat antaneet 1.7.2020 määräyksen elokuun yleisötilaisuuksien järjestämisestä. Rajoitus yli 50 hengen tilaisuuksien järjestämisestä puretaan, ja 1.8.2020 alkaen on sallittua järjestää enintään 500 hengen tilaisuuksia. Myös yli 500 hengen tilaisuuksia on mahdollista järjestää tietyin edellytyksin 1.8.–31.8.2020.

Aluehallintovirastot ovat linjanneet, että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa. Tilaisuuksissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa koronavirustartuntojen ehkäisemisohjetta.

Ohjeissa kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit esimerkiksi rajaamalla henkilömäärää tai jakamalla yleisöä erillisille alueille. Aluehallintovirastot esittävät myös erillisalueille käyttöporrastettuja kulkureittejä, tarjoilupalveluja sekä omia saniteettitiloja ja tapahtumahenkilökuntaa. Tartuntajäljittämisen helpottamiseksi järjestäjiä suositellaan keräämään tiedot osallistuneista henkilöistä.

Aluehallintovirastot ovat linjanneet, että tapahtumajärjestäjät toteuttavat järjestelyt kuitenkin oman harkintansa mukaan niin, että koronaohjeiden noudattaminen on mahdollista. Järjestäjien pitää huolehtia siitä, että tilaisuus pystytään järjestämään osallistujille turvallisella tavalla. Velvoitteiden tarkoituksena on varmistaa osallistujien turvallisuus ja estää koronavirustartuntojen leviäminen.

Alle 500 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kohdalla ei ole velvoittavia määräyksiä. Aluehallintovirastot kuitenkin suosittelevat noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön koronaohjeita, sillä uhka koronaepidemian kiihtymisestä on edelleen olemassa. Lue koko aluehallintoviraston ohjeistus täältä.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Jari Tuononen
jari.tuononen@polvijarvi.fi
puh. 040 104 6001

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute