Sisältöjulkaisija

angle-left Lapset mukaan töihin -päivä perjantaina

Lapset mukaan töihin -päivä perjantaina

Tulevana perjantaina 24.11. vietetään Lapset mukaan töihin -päivää. Mikä tahansa työpaikka voi osallistua, jos se on työnantajan luvalla toteutettavissa.

Polvijärven kunta mahdollistaa työntekijöilleen Lapset mukaan töihin -päivän, mikäli asia on esihenkilön kanssa sovittu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä voi halutessaan ottaa tuona päivänä mukaansa töihin joko lapsensa tai lapsenlapsensa.

Valtakunnallisen Lapsen mukaan töihin -päivän taustalla on ajatus siitä, ettei monikaan lapsi välttämättä tiedä, mitä vanhempi, kummi, isovanhempi, lähiaikuinen tai isosisarus tekee työkseen. Lapsen on kuitenkin hyvä tietää, missä aikuiset tekevät töitä, mitä työnteko on ja millaisia erilaisia ammatteja on olemassa. Tämä teemapäivä on osa Lapsen oikeuksien viikkoa, jota vietetään 20.-26.11.2023. Tämän vuoden pääteema on ”Lapsella on oikeus hyvinvointiin”.

- Osallistuimme tähän myös viime vuonna ja kokemukset olivat mukavia niin henkilökunnalle kuin lapsillekin. Jos vain omaan tilanteeseen sopii, suosittelen käyttämään tämän tilaisuuden, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen kannustaa.

Kampanjasivulle on koottu erilaisia vinkkejä siihen, miten lapsi voi osallistua työpäivään ja minkälaisia asioita hänen kanssaan voi työstä keskustella. Lapselta voi esimerkiksi kysyä mielipidettä moneen eri asiaan, esimerkiksi siihen, miten edistetään lapsiystävällisyyttä työpaikalla. Päivän tarkoituksena ei ole kuitenkaan teettää lapsilla työtä, vaan tutustuttaa hänet läheisen tai muun aikuisen työarkeen.

Päivään osallistuvien yksikköjen ja yritysten toivotaan ilmoittautuvan kampanjan verkkosivujen kautta.

Kampanjasivu: www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsetmukaantoihin

Lapsen oikeuksien viikko -sivut: www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Sisältöjulkaisija

Kaikki uutiset - facelift

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Mitä odotat? -banneri

Bannerimainos, jossa lukee Mitä odotat? Tutustu Polvijärven odottamattomaan välimaastoon. Lue lisää. Kuvassa hymyilevä mies ja nainen hämyisässä maatilaympäristössä, heidän takanaan nousee värikkäitä kuvituskukkia.

Instagram jakaja

Instagram etusivu

Sivu arviointi ja palaute