Sisältöjulkaisija

angle-left Uudet veroprosentit on käsitelty valtuustossa

Uudet veroprosentit on käsitelty valtuustossa

Flunssa-aalto koettelee nyt Polvijärvellä ja sen vaikutus näkyi myös tiistaina 7.11. valtuustokokouksen riveissä. Onneksi varajäseniä ehti paikkaamaan poissaolevia valtuutettuja. Esityslista oli kokouksessa lyhyt, mutta tärkeä.

Joensuun seudun yleiskaavamuutos 2040

Valtuusto päätti yksimielisesti käynnistää Polvijärven osalta Joensuun seudun yleiskaava 2040:n laadinnan ja hyväksyi sitä koskevan sopimuksen. Joensuun seudun yleiskaava 2040:n laatimiseksi perustetaan kuntien yhteinen toimielin, jonka nimi on Joensuun seudun yleiskaavatoimikunta. Toimielimeen valitaan Polvijärveltä yksi jäsen. Valtuusto valitsi tehtävään Maiju Anttilaisen ja hänen varajäsenekseen Jukka Mutasen

Veroprosentit

Kuntien on ilmoitettava Verohallinnolle seuraavan vuoden tulo- ja kiinteistöveroprosentit viimeistään 17.11. Vuoden 2024 tuloveroprosentti määritetään kymmenesosan tarkkuudella, joten kaikissa kunnissa on odotettavissa tuloveroprosenttiin vähintään pyöristyksen verran muutosta.

Polvijärven kunnan tuloveroprosenttia päätettiin korottaa 0,89 prosenttiyksiköllä. Vuoden 2024 tuloveroprosentti on tällöin 8,50, mikä on lähellä Pohjois-Karjalan kuntien vuoden 2023 keskiarvoa. Edellä mainittu 0,89 prosenttiyksikön korotus lisää kunnallisverotuloja noin 490 000 eurolla vuodessa. Valtionverotuksen keventämisen vuoksi kuntalaisten kokonaisveroaste ei käytännössä tule nousemaan.

Lisäksi valtuusto päätti, että vuoden 2025 taloussuunnitelma valmistellaan niin, että vuoden 2025 tuloveroprosentti on 9,00, jolloin korotusta vuoden 2024 tuloveroprosenttiin tulee 0,50 %-yksikköä.

 

Kiinteistöveroprosentit määrätään prosentin sadasosan tarkkuudella. Polvijärven kunnan vuoden 2024 kiinteistöveroprosentit päätettiin seuraaviksi:

1. Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,50 %

2. Muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,00 %

3. Yleinen kiinteistöveroprosentti 1,00 % Yleisen maapohjan kiinteistöveroprosentiksi määrätään 1,30 %, mikäli eduskunta päättää eriyttää sen yleisestä kiinteistöveroprosentista.

4. Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei määritellä erillistä kiinteistöveroprosenttia

5. Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 %

6. Voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 3,00 %.

Seuraava kokous

Polvijärven seuraava valtuustokokous on määrä pitää 19.12.2023. Valtuustokokoukset järjestetään koulukeskuksen auditoriossa ja kuntalaiset ovat tervetulleita paikanpäälle seuraamaan valtuuston työskentelyä.

 

Lisätietoja:

Heikki Hallikainen

Kunnanjohtaja

040 104 6001

heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Sisältöjulkaisija

Kaikki uutiset - facelift

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Mitä odotat? -banneri

Bannerimainos, jossa lukee Mitä odotat? Tutustu Polvijärven odottamattomaan välimaastoon. Lue lisää. Kuvassa hymyilevä mies ja nainen hämyisässä maatilaympäristössä, heidän takanaan nousee värikkäitä kuvituskukkia.

Instagram jakaja

Instagram etusivu

Sivu arviointi ja palaute