ANKKURIT

 

Polvijärven kunta koronavirus

Polvijärvellä noudatetaan valtakunnallisia koronasuosituksia

Päivitetty 16.6.2022 klo 8.30

Neljänsiä rokoteannoksia suositellaan riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Siun soten toimialueella, johon Polvijärvikin kuuluu, uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi lauantaisin kello 12. Rokotusajan voi varata mille tahansa Siun soten rokotuspisteelle kotikunnasta riippumatta. Kesän aikana rokotusaikoja ei ole tarjolla joka viikko kaikilla terveysasemilla.

5–11- vuotiaiden lasten ja nuorten rokottaminen sairastetun taudin jälkeen

Jos 5–11-vuotiaan lapsen ja nuoren ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli kuusi (6) viikkoa, ei hän suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta, THL:stä linjataan. Taudin sairastaneelle 5–11-vuotiaalle voidaan paikallista harkintaa käyttäen kuitenkin antaa myös toinen rokoteannos, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen tai rokotustodistuksen vuoksi.

Jos rokottaminen on ajankohtaista matkustamisen vuoksi, on hyvä aina tarkistaa kohdemaan ajantasaiset matkustusvaatimukset. Useat maat ovat luopuneet kokonaan matkustusrajoituksista tai ne eivät koske alle 12-vuotiaita.

Yleensä matkustaessa rokotustodistuksen vaihtoehtona on negatiivinen koronatestitulos.

Yleinen kasvomaskisuositus ei ole enää voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan Siun soten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita kasvomaskien käytöstä. Yleinen kasvomaskisuositus ei enää ole voimassa, mutta maskien käyttöä suositellaan tällä hetkellä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä seuraavissa tapauksissa:

- Jos olet hakeutumassa koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

- Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.

- Jos tiedät altistuneesi koronavirukselle (esimerkiksi perheessäsi on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuolisia lähikontakteja ei ole mahdollista välttää.

Yleisen kasvomaskisuosituksen poistumisesta huolimatta jokainen voi edelleen oman harkintansa mukaan käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Kunnan toimistoihin ajanvarauksella

Kunnan toimistojen ovet pidetään edelleen lukittuina. Asioimaan pääsee varaamalla ajan ennakkoon. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Kokoontumisrajoituksia ei ole voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan valtakunnallisia linjauksia, ohjeita ja suosituksia. Siun soten ja terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ajantasaisimmat ohjeet ja suositukset koronavirustilanteeseen löytyvät niiden omilta verkkosivuilta. Sivuja on hyvä seurata omatoimisesti ja aktiivisesti. Kunta seuraa epidemiatilannetta ja tiedottaa siitä tarvittaessa.

Tällä hetkellä Polvijärven kunnan alueella ei ole voimassa kokoontumista tai tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä koskevia rajoituksia. Ryhmäharrastuksia tai tilojen käyttöä koskevia rajoituksia ei myöskään ole voimassa.

Varhaiskasvatukseen vain terveenä

Lapset ovat tervetulleita varhaiskasvatukseen vain terveinä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi parantumassa, oireet ovat vähenneet ja hän pystyy osallistumaan varhaiskasvatuksen toimintaan.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi Siun soten suosituksen mukaan mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Huoltajat huolehtivat lasten käsien pesusta varhaiskasvatukseen tullessa. Varhaiskasvatuksen henkilöstö huolehtii päivän aikana lapsen käsien pesusta siirtymätilanteissa.

Varhaiskasvatuksen yksiköihin sallitaan vain ennalta sovitut vierailut.

Kouluun vain terveenä

Kouluun voi tulla vain terveenä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi Siun soten suosituksen mukaan mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Kasvomaskisuositusta ei kouluissa ole. Halutessaan oppilaat voivat kuitenkin käyttää maskeja, joita on kouluilla saatavilla.

Kouluilla järjestetään normaalisti tapahtumia, ja niissä huomioidaan myös terveysturvallisuus. Kesken koulupäivän kouluilla voi vierailla vain etukäteen sovitusti. Kaikissa kohtaamisissa huomioidaan kaikkien osapuolten terveysturvallisuus: vierailulle voi tulla vain terveenä.

Korona linkkilista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Heikki Hallikainen Kunnanjohtaja 040 104 6001 heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Tanja Karvonen Talous- ja hallintojohtaja 040 104 6101 tanja.karvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi

Sivistystoimen toimialajohtaja, Valpas-kuntavalvoja

henkilön kuva
Ari Soikkeli Tekninen johtaja 040 104 6307 ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Teknisen toimen toimialajohtaja, Polvijärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja

henkilön kuva
Helena Kaasinen Kuntakoordinaattori 040 104 6002 helena.kaasinen@polvijarvi.fi

Tietosuoja- ja tietoturvavastaava, työsuojelutoimikunnan sihteeri, keskusvaalilautakunnan sihteeri, Voimaa vanhuuteen - Polvijärven verkosto