ANKKURIT

 

Polvijärven kunta koronavirus

Polvijärvellä noudatetaan valtakunnallisia koronasuosituksia

Päivitetty 17.10.2022 klo 8.30

Neljänsiä rokoteannoksia suositellaan kaikille 70–79-vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina 1.9.2022 uusia suosituksia koskien koronarokotusten tehosterokotteita. Suosituksen mukaan kaikille yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan tehosterokotetta, kun edellisestä koronarokotteesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut vähintään 3 kuukautta. Tehosterokote suositellaan otettavan marras-joulukuussa järjestettävien influenssarokotusten yhteydessä.

Merkittävin muutos uudessa suosituksessa on, että yli 65-vuotiaiden ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien suositellaan ottavan myöhemmin syksyllä tehosterokote riippumatta saatujen rokoteannosten määrästä tai siitä, onko henkilö sairastanut koronavirustautia. Uudet suositukset eivät koske alle 65-vuotiaita.

Siun sote, jonka toimialueeseen Polvijärvikin kuuluu, valmistelee tehosterokotusten järjestämistä THL:n ohjeiden mukaisesti.

Toistaiseksi Siun sote jatkaa koronarokotuksia aiempien ohjeiden mukaisesti eli neljättä koronarokotetta tarjotaan:

  • kaikille yli 60-vuotiaille
  • yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riksiryhmään kuuluville ja
  • yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Neljännen koronarokotteen voi ottaa, kun 3. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 4. koronarokotetta ei toistaiseksi tarjota, jos henkilö on saanut kolme koronarokotetta ja sairastanut koronavirustaudin vähintään kuuden viikon välillä rokotteeseen.

Mitä tehdä, jos sairastuu koronavirukseen?

Siun soten mukaan valtaosa koronatartunnoista todetaan kotitesteillä. Riskiryhmiin kuuluville, raskaana oleville sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja erilaisissa laitoksissa työskenteleville suositellaan edelleen hakeutumista terveydenhuollossa otettaviin testeihin.

Koronavirukseen sairastuneiden tulee pysyä kotona ja välttää kontakteja muihin vähintään viiden vuorokauden ajan. Kouluun, töihin ja harrastuksiin voi palata, kun sairastunut on ollut oireeton kahden vuorokauden ajan. Oireettomuus tarkoittaa, että kuume on poissa ja muut oireet ovat selvästi vähenemässä.

Tieto ja toimintaohjeet koronarokotuksista, -testeistä sekä ohjeet sairastuneille ja altistuneille löytyvät kootusti Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/korona.

Yleinen kasvomaskisuositus ei ole enää voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan Siun soten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita kasvomaskien käytöstä. Yleinen kasvomaskisuositus ei enää ole voimassa, mutta maskien käyttöä suositellaan tällä hetkellä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä seuraavissa tapauksissa:

  • Jos olet hakeutumassa koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.
  • Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.
  • Jos tiedät altistuneesi koronavirukselle (esimerkiksi perheessäsi on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuolisia lähikontakteja ei ole mahdollista välttää.

Kokoontumisrajoituksia ei ole voimassa

Polvijärven kunnassa noudatetaan valtakunnallisia linjauksia, ohjeita ja suosituksia. Siun soten ja terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ajantasaisimmat ohjeet ja suositukset koronavirustilanteeseen löytyvät niiden omilta verkkosivuilta. Sivuja on hyvä seurata omatoimisesti ja aktiivisesti. Kunta seuraa epidemiatilannetta ja tiedottaa siitä tarvittaessa.

Tällä hetkellä Polvijärven kunnan alueella ei ole voimassa kokoontumista tai tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä koskevia rajoituksia. Ryhmäharrastuksia tai tilojen käyttöä koskevia rajoituksia ei myöskään ole voimassa.

Kunnan toimistoihin ajanvarauksella

Kunnan toimistojen ovet pidetään edelleen lukittuina. Asioimaan pääsee varaamalla ajan ennakkoon. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

 

Korona linkkilista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Heikki Hallikainen Kunnanjohtaja 040 104 6001 heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Tanja Karvonen Talous- ja hallintojohtaja 040 104 6101 tanja.karvonen@polvijarvi.fi

Yleis- ja taloushallinnon toimialajohtaja

henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi

Sivistystoimen toimialajohtaja, Valpas-kuntavalvoja

henkilön kuva
Ari Soikkeli Tekninen johtaja 040 104 6307 ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Teknisen toimen toimialajohtaja, Polvijärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja

henkilön kuva
Helena Kaasinen Kuntakoordinaattori 040 104 6002 helena.kaasinen@polvijarvi.fi

Tietosuoja- ja tietoturvavastaava, järjestöyhteyshenkilö, työsuojelutoimikunnan sihteeri, keskusvaalilautakunnan sihteeri, Voimaa vanhuuteen - Polvijärven verkosto