Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left ”Liikuntaneuvoja on kannustanut jatkamaan”

”Liikuntaneuvoja on kannustanut jatkamaan”

Polvijärvellä on tarjottu liikuntaneuvojan palvelua Vipinää töppösiin -hankkeen puitteissa jo vuoden ajan. Liikuntaneuvojan palvelut ovat heinäkuun tauolla, mutta syksyllä maksuton neuvonta jatkuu.

Liikuntaneuvojan avulla on haettu tukea niin pieniin kuin suuriinkin elämäntapamuutoksiin. Ohjaus lähtee aina jokaisen omasta tarpeesta ja tilanteesta.

 Liikuntaneuvoja Milla Holm ja Leena Toivanen.

Yksi liikuntaneuvonnasta avun löytänyt on polvijärveläinen Leena Toivanen. Toivonen ei ollut aikaisemmin kuullut palvelusta, mutta diabeteshoitajan luona hän oli saanut esitteen käteensä ja päätti tarttua vinkkiin heti.

− Olen käynyt jo ennen liikuntaneuvojan puoleen kääntymistä ohjatuissa liikuntaryhmissä. Itseäni häiritsi se, että en silti tiennyt miten kehoni voi, tai onko liikkumiseni riittävää. Minun iässäni monet terveydelliset pulmat ovat jo nurkan takana vaanimassa. Halusin päästä kärryille omasta voinnistani nyt, kun siihen voin vielä vaikuttaa. Ulkopuolinen ammattilaisen mielipide on tärkeä kuulla, vaikka itsestä olo voi tuntua ihan normaalilta, mietti Toivonen.

Huhtikuusta alkaen liikuntaneuvonnassa mukana ollut Toivonen on saanut jo paljon irti palvelusta.

− Ensin tehtiin alkukartoitus ja sen jälkeen liikuntaneuvoja teetti minulle vielä kävelytestin ja kuntotestin. Kesäksi sain ohjelman, jotta voin tehdä omaan tahtiin sopivaa liikuntaa. Oma mielikuvitus on huono keksimään jumppaliikkeitä. Siinä valmiit ohjelmat ovat avuksi, Toivonen kertoo.

Toivonen kiittelee liikuntaneuvonnan rentoa ilmapiiriä ja liikkumiseen löytynyttä uutta kipinää.

− Tiedän nyt missä kunnossa olen, mitkä ovat ne minun kehitettävät alueet ja miten kuntoni sijoittuu ikäryhmäni keskiarvossa. Lisäksi minulla on mielekäs ohjelma. Liikuntaneuvojan apu kannustaa jatkamaan, kiittää Toivonen.

 

Liikuntaneuvoja vaihtuu syyskaudelle

Maaliskuun alusta liikuntaohjaajana on toiminut Milla Holm. Nyt tehtävää jatkaa Tuula Antikainen.

Minna Holm kiittelee hyvää osallistujien määrää ja hankkeen onnistunutta kohdentamista.

− Alusta asti mukana olleita asiakkaita oli jo noin 6 henkilöä ja minun aikanani lisää on tullut 6 lisää. Ikäjakauma on toteutunut hienosti hankkeen tavoitteen mukaisesti, eli noin 70 % on +65-vuotiaita, Holm sanoo.

Liikuntaneuvojan viikoittaiseen ohjelmaan on kuulunut yhden tuolijumpan ohjaaminen. Lisäksi henkilökohtaisissa ohjauksissa keskitytään asiakkaiden yksilöllisiin tavoitteisiin. Kuntosali on tapaamisille tuttu ympäristö.

− Vanhemmat asiakkaat monesti aristavat kuntosalin välineitä. Olemme käyneet ihan käytännön asioita läpi, jotta laitteet tulevat tutuksi. Opettelemme säätämään niitä ja tekemään liikkeitä sopivalla vastuksella. Jokaiselle tehdään oma ohjelma kuntosalille ja henkilökohtaiset ohjeet saa myös kotiliikuntaan, kertoo Holm.

Entä mikä on ammattilaisen vinkki kesäliikuntaan?

− Kesällä kannattaa kokeilla viedä treeni uuteen ympäristöön, vaikka rannalle tai leikkipuistoon. Sovi yhteisestä liikunnasta jonkun kanssa, niin on epätodennäköisempää jättää urheilut tekemättä, kannustaa Holm.

Liikuntaneuvojan palvelun pariin kannattaa hakeutua viimeistään jälleen elokuussa. Lisätietoja saa kunnan vapaa-aikakoordinaattorilta.

 Liikuntaneuvojan tehtävä siirtyy Tuula Antikaiselle (vas.) Milla Holmilta. Antikainen on koulutukseltaan terveydenhoitaja ja liikuntaneuvoja.

Lisätietoja:

Sirpa Halonen

Vapaa-aikakoordinaattori

040 104 6204

sirpa.halonen@polvijarvi.fi

 

(EDIT. Artikkelia on korjattu 27.5. Korjattu nimiä ja liikuntaneuvonnan jatkumisen tietoja.)

Liikuntaneuvonta on Vipinää töppösiin-hankkeen tuottama palvelu Polvijärvellä.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute