Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left 50-vuotias Polvijärvi-päivät tällä viikolla

50-vuotias Polvijärvi-päivät tällä viikolla

Tällä viikolla 18.–23.7. vietetään Polvijärvi-viikkoa. Luvassa avoimet ovet Saarilan eläinpihaan, kirkkokonsertti, elokuvailta, tanssit, museotapahtuma ja paljon muuta. Viikon monipuolinen kattaus tapahtumia juhlistaa Polvijärven kesää ja aktiivisia kyliä.

Viikon huipennus on tietysti Polvijärvi-päivät torilla 21.–22.7. Pääesiintyjinä nähdään Marita Taavitsainen ja Elonkerjuu. Torille ja lähialueelle on tulossa runsaasti näytteilleasettajia ja kauppiaita.

Tämän vuoden tapahtuma juhlistaa 50-vuoden merkkipaalua. Polvijärvi-päivien pitkä ikä varmistui, kun Karjalaisen arkistosta löytyi lehtijuttu vuodelta 1973.  Polvijärveltä kuuluu -otsikon alla luki 5.6.1973 seuraavasti:

"Heinäkuun 28.–29. päivänä pidetään Polvijärvellä kotiseutu- ja matkailulautakunnan toimesta ensimmäiset Polvijärvi-päivät. Ohjelmaa on jo kaavailtu. Siinä on sekä kevyempää että myös vakavaa tarjolla."

Nykyään Polvijärvi-päivien pääjärjestäjä on Polvijärven kunta. Mukana on vuosittain lukuisia yrityksiä, yhdistyksiä ja seuroja aktiivisesti järjestämässä oheisohjelmaa. Tänä vuonna Polvijärven Osuuspankki on osallistunut myös tapahtuman rahoittamiseen osana omaa juhlavuottaan.

– Mielestäni Polvijärvi-päivissä näkyy parhaimmillaan, kuinka yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat Polvijärvellä voimissaan. Polvijärven 50-vuotisesta kotiseutujuhlasta onkin vuosien mittaan kasvanut koko heinäkuisen viikon käsittävä tapahtumakokonaisuus, josta jokainen löytää varmasti itselleen mieluista ohjelmaa. Toivotan teidät ystävät läheltä ja kaukaa tervetulleiksi ainutlaatuiseen tunnelmaan – viikolla pidettäviin kylien tapahtumiin sekä perjantain ja lauantain toripäiville, toivottaa kunnanjohtaja Heikki Hallikainen.

Noin 30-vuotta tapahtuman järjestelyihin osallistunut Jorma Huttunen on nähnyt Polvijärvi-päivillä paljon. Hänelle tämä on yhä vuoden odotetuin tapahtuma Polvijärvellä.

– Hieno esiintymislava takaa monipuolisen ohjelmatarjonnan säästä huolimatta. Ulkoilmatapahtuma on ulkoilmatapahtuma ja vuosien saatossa on joskus satanut kaatamalla, joskus aurinko porottanut, joskus karkasivat ilmapallomyyjän pallot kauas taivaalle ja monenmoista muutakin yllättävää on tapahtunut. Olosuhteista huolimatta viikko liikuttaa tuhansia ihmisiä. Tullaan tapaamaan tuttuja, nautitaan ohjelmasta, tehdään heräteostoksia, kahvitellaan, käydään näyttelyissä, ostetaan arpoja ja viihdytään. Järjestelyissä mukana oleminen on antoisaa toimintaa. Siksipä näissä hommissa pysytään vuodesta toiseen, jopa vuosikymmenestä toiseen. Torilla tavataan, sanoo Jorma Huttunen.

 

Katso Polvijärvi-viikon ja Polvijärvi-päivien tapahtumatiedot täältä:

https://www.polvijarvi.fi/polvijarvipaivat

 

 

Lisätietoja:

 

Teuvo Mutanen

Maaseutuasiamies

040 104 6107

teuvo.mutanen@liperi.fi

 

Sanna Niskanen

Viestintäsuunnittelija

Puh. 040 104 6004

sanna.niskanen@polvijarvi.fi

 

Jorma Huttunen

040 017 0046

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute