Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Eduskuntavaalit 2023: Kotiäänestykseen ennättää vielä ilmoittautua – Aikaa on 21. maaliskuuta asti

Eduskuntavaalit 2023: Kotiäänestykseen ennättää vielä ilmoittautua – Aikaa on 21. maaliskuuta asti

Kevään 2023 eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2. huhtikuuta. Sekä varsinaisena vaalipäivänä että ennakkoäänestyspäivinä Polvijärvellä voi äänestää vapaa-aikatalo Vaparilla.

Eduskuntavaaleissa äänestäminen on mahdollista myös kotona tai laitoksissa, kuten sairaaloissa, vanhainkodeissa, varuskunnissa ja vankiloissa. Laitosäänestyksessä voivat äänestää vain laitoksissa hoidettavana olevat tai niihin otetut henkilöt. Polvijärvellä laitosäänestys järjestetään Toimintakeskus Turvalassa.

Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava oman kotikunnan keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 21.3.2023 kello 16. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 040 104 6002 tai kirjeitse osoitteeseen Keskusvaalilautakunta, Polvijärventie 15, 83700 Polvijärvi.

Kotiäänestyslomakkeita on saatavana kunnanvirastosta. Kotona äänestävälle ilmoitetaan kotiäänestyksen toimittamisesta ja äänestyksen ajankohta.

Kotiäänestyksen yhteydessä äänestämään on oikeutettu myös samassa taloudessa asuva omaishoitaja, joka on tehnyt omaishoitosopimuksen. Jos omaishoitaja tahtoo äänestää kotiäänestyksen yhteydessä, on hänen nimensä ja muut tietonsa ilmoitettava kotiäänestykseen oikeutetun ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa eduskuntavaaleista: www.polvijarvi.fi/eduskuntavaalit

Äänestyslippu

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute