Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Hyvinvointialueen järjestöavustukset 2024

Hyvinvointialueen järjestöavustukset 2024

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote tiedottaa vuoden 2024 järjestöavustusten peruskriteerien pysyvät ennallaan, mutta uutena avustusmuotona mukaan tulevat vuosittain vaihtuvat teema-avustukset. Hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti vuoden 2024 järjestöjen toiminta-avustuksia, kumppanuuksia ja yhteistyösopimuksia koskevasta avustusohjeesta kokouksessaan 12.10.2023.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta esittää avustusten määrärahan pitämistä ennallaan. Lautakunta päätti samalla, että määrärahasta 10 prosenttia kohdistetaan ensi vuonna ilmiöpohjaisiin teema-avustuksiin. Teema-avustusten ideana on tukea järjestöjen mahdollisuuksia vastata toiminnassaan pohjoiskarjalaisia koskettaviin ajankohtaisiin tai äkillisiin ilmiöihin. Ensi vuoden teemaksi lautakunta valitsi lasten, nuorten ja perheiden tukemisen.Teema-avustustenkin tulee täyttää avustusten peruskriteerit, mutta niiden tulee lisäksi liittyä kiusaamisen sekä lasten ja nuorten väkivallan ehkäisyyn, lasten ja perheiden terveiden elintapojen tukemiseen tai vanhemmuuden ja perheiden tukemiseen.

Järjestöjen toiminta-avustusten hakuaika toteutuu joulu–tammikuussa. Teema-avustusten haku huhtikuun alussa. Hakuaikoja porrastamalla järjestöille halutaan antaa lisää pohdinta-aikaa sekä väljyyttä myös oman toimintansa suunnitteluun.  

Avustukset on tarkoitettu hyvinvointialueen tehtäväkenttään liittyvään järjestötyöhön

Hyvinvointialue tukee avustuksillaan järjestöjen tekemää työtä, joka liittyy hyvinvointialueen tehtäväkenttään eli sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoiminnan järjestämiseen. Nämä peruskriteerit pysyvät ennallaan myös ensi vuoden avustusten haussa. Avustettava toiminta voi olla esimerkiksi eri ikäisten arjen ja toimintakyvyn tukemista, kulttuurihyvinvointityötä, mielenterveys-, päihde- ja kriisityötä tai turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvää työtä. Avustuksia voidaan myöntää myös sairausryhmiin, sairauksien ehkäisyyn ja vammaisuuteen liittyvään toimintaan sekä sotaveteraanien ja -invalidien toimintakyvyn tukemiseen. Säätiöt ja voittoa tavoittelemattomat osuuskunnat eivät voi avustuksia kuitenkaan hakea, sillä hyvinvointialueen hallintosääntö ei tätä mahdollista. 

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen järjestöavustushaun aikataulut pähkinänkuoressa:
- Vuoden 2024 toiminta-avustusten hakuaika on 14.12.2023–23.1.2024.
- Vuoden 2024 teema-avustusten hakuaika on 1.–30.4.2024.
- Hyvinvointialueen järjestöfoorumissa 8.11.2023 avustukset ovat yhtenä teemana, myös kuntien järjestöilloissa käydään kertomassa avustuksista.
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta esittää, että vuoden 2024 toiminta-avustusten määräraha on 200 000 euroa. Hyvinvointialueen talousarvion valmistelu on kesken ja siitä päätetään aluevaltuustossa loppuvuodesta.
    
Järjestöavustusten tarkemmat hakuohjeet julkaistaan myöhemmin Siun soten verkkosivuilla osoitteessa siunsote.fi/jarjestoavustukset.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan kokousasiakirjat löytyvät Siun soten Dynasty-verkkopalvelusta: hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan kokous 12.10.2023.

Polvijärvellä järjestöille infotilaisuus 

Hyvinvointialueen kanssa on suunnitteilla järjestää Polvijärvellä tammikuun puolella tilaisuus, missä saa apua hakemusten työstämiseen. Tilaisuudesta ilmoitetaan myöhemmin ajankohdan varmistuttua. Hyvinvointialueen projektisuunnittelija Minna Patama auttaa mielellään hakemusasisoissa jo aiemminkin.

Yhteystiedot: Minna Patama puh. 013 330 4697, minna.patama@siunsote.fi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute