Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi

Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi

 

Jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöillä.

Jätevesijärjestelmän toimintakunto ja riittävyys on hyvä tarkistaa viimeistään nyt keväällä, jotta mahdollisen uuden järjestelmän suunnittelu ja rakentaminen ovat mahdollisia ennen takarajan umpeutumista.

Neuvontaa saatavilla

Pohjois-Karjalan Jässi-jätevesineuvontahanke tarjoaa jätevesilainsäädännön siirtymäajan loppuun saakka maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa haja-asutusalueiden kiinteistöjen omistajille.

Neuvojat ovat tavoitettavissa puh. 045 112 9441 ja sähköpostilla jari.kurjonen@jatevesihanke.fi sekä tarvittaessa tekevät kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä.

Poikkeamismahdollisuus talousjätevesien puhdistusvaatimuksista

Talousjätevesien puhdistusvaatimuksista voidaan tapauskohtaisesti hakemuksella poiketa enintään 5 vuodeksi kerrallaan. Lisätietoa ja lomakkeet poikkeamiseen löydät www.polvijarvi.fi/hajajatevesiasetus.

Milloin jätevesijärjestelmää ei tarvitse uusia?

Jätevesijärjestelmää ei tarvitse uusia, mikäli kyseessä on ns. kantovesikohde tai omakotitalon omistajat ovat syntyneet ennen 9.3.1943. Ikävapautus ei koske loma-asuntoja.

Jätevesijärjestelmän kuntoon laittaminen koskee vain ranta- ja pohjavesialueita. Kuivan maan kiinteistöillä jätevesijärjestelmän saneeraus tehdään isomman remontin yhteydessä.

Lisätietoja:

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute