Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Kokoontumisrajoitukset muuttuvat – Vaparin kahvioon ja nuorisotiloihin 20 henkilön henkilömäärärajoitus

Kokoontumisrajoitukset muuttuvat – Vaparin kahvioon ja nuorisotiloihin 20 henkilön henkilömäärärajoitus

 

Pohjois-Karjala kuuluu koronaviruksen leviämisvaiheen alueeseen. Itä-Suomen aluehallintovirasto muutti 14.1. yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista koskevaa päätöstään. Uuden päätöksen mukaan 15.1.2022 alkaen rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön ja 17.1.2022 alkaen sisätiloissa enintään 20 henkilön tilaisuuksia. Rajoitukset koskevat koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialuetta, ja ne ovat voimassa 14.2.2022 saakka.

Kunnan valmiusryhmä päivitti Polvijärven kunnan linjauksia 14.1.2022 Itä-Suomen aluehallintoviraston määräysten mukaisiksi. Nuorisotiloihin ja vapaa-aikatalo Vaparin kahvioon tulee maanantaina 17.1.2022 voimaan 20 henkilön kokoontumisrajoitus.

Kunnan linjaukset, suositukset ja palvelurajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan maskisuosituksen ja suosittelee kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, jossa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus koskee niin rokottamattomia kuin rokotettujakin.

Kunnan toimistojen ovet pidetään myös jatkossa lukossa. Kunnan toimistoissa voi jatkossa asioida ajanvarauksella, ja tapaamisista toivotaan sovittavan etukäteen. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Työllisyyspalvelut ja Paja Breikki palvelevat ulkopuolisia rajoitetusti. Breikki pitää myös ovensa jatkossa lukittuna.

Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta. Kaikissa toimipisteissä edellytetään kasvomaskin käyttöä asiakkailta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Itä-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 päätöksen mukaisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön ja sisätiloissa enintään 20 henkilön tilaisuuksia. Määräys on voimassa 14.2.2022 asti. Yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista suositellaan toistaiseksi välttämään. Lisätietoa voi lukea Itä-Suomen aluehallintoviraston omasta tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929674

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Varhaiskasvatus

Lapset ovat tervetulleita varhaiskasvatukseen terveinä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi parantumassa, oireet ovat vähenneet ja hän pystyy osallistumaan varhaiskasvatuksen toimintaan.

Huoltajat huolehtivat lasten käsien pesusta varhaiskasvatukseen tullessa. Varhaiskasvatuksen henkilöstö huolehtii päivän aikana lasten käsien pesusta. Huoltajia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun lapsia tuodaan ja haetaan hoidosta.

Välttämättömät vierailut ovat mahdollisia, kun terveysturvallisuus huomioidaan. Varhaiskasvatuksessa henkilöstöllä on vahva maskisuositus.

Koulut

Edelleen kouluun voi tulla vain terveenä. Käsiä pestään aina siirtymätilanteissa ja ruokailun yhteydessä, ruokailua on porrastettu ja aterioidaan luokittain. Välitunneista annetaan omat ohjeet yksiköittäin.

Koulun henkilöstöllä on vahva maskisuositus. Oppilaiden maskien käytöstä odotetaan tarkempia viranomaisohjeita.

Yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi. Välttämättömät vierailut ovat mahdollisia, kun terveysturvallisuus huomioidaan.

Jos epidemiatilanteen pahentuessa peruskoulun ja/tai lukion opetusta on haastava järjestää esimerkiksi useamman henkilöstöön kuuluvan ollessa karanteenissa tai sairaana, niin silloin siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jossa yksi tai useampi luokka saa etäopetusta. Päätöksen tekee perusopetuksen ja lukion rehtori yhdessä kunnan valmiusryhmän kanssa. Päätöksen edellytyksenä on terveysviranomaisen arvio siitä, että poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen on välttämätöntä.

Nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut

Itä-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 päätöksen mukaisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön ja sisätiloissa enintään 20 henkilön tilaisuuksia. Määräys on voimassa 14.2.2022 asti.

Vapaa-aikatalo Vaparin kahvio ja nuorisotilat ovat avoinna normaalisti, mutta niihin molempiin asetetaan 20 henkilön henkilömäärärajoitus 17.1.2022 alkaen. Nuorisotilojen henkilömäärärajoitus ei koske koulun omia tilaisuuksia, sillä osallistujana voi olla koko opetusryhmä.

Molemmissa tiloissa täytyy pystyä pitämään riittävät turvavälit. Tilojen käyttäjien on noudatettava tilojen käytöstä annettuja rajoituksia ja ohjeita. Vaparin kahviota käyttävien ulkopuolisien on huolehdittava terveysturvallisista käytännöistä tiloja käyttäessään.

Liikuntapalvelut

Kaikissa sisäliikuntatiloissa on voimassa maskisuositus yli 12-vuotiaille.

Vapaa-aikatalo Vaparin liikuntatilat, mukaan lukien pukukopit, sekä koulujen liikuntasalit suljetaan käyttäjiltä, ja varatut liikuntavuorot perutaan. Rajoitus on voimassa 27.1.2022 saakka.

Rajoitukset eivät koske vuonna 2003 syntyneitä tai sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa, eivätkä varhaiskasvatuksen tai koulun toimintaa. Rajoitukset koskevat perheliikuntaa eli vanhempi-lapsi-ryhmiä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on noudatettava terveysturvallisia käytäntöjä ja liikuntatiloissa läsnä voivat olla vain harrastuksen ohjaamiseen osallistuvat aikuiset. Vanhemmat ja saattajat eivät voi jäädä lasten harjoituksien ajaksi liikuntatiloihin. Harrastuksesta vastaava taho huolehtii, että näitä käytänteitä noudatetaan ja aikuisten liikkuminen harrastustiloissa minimoidaan.

Vaparin kuntosalilla otetaan käyttöön 10 henkilön henkilömäärärajoitus. Vaparin kuntosali on muutoin käytössä normaaliin tapaan. Kuntosalille johtavan ulko-oven lukko toimii kulkukortilla silloin, kun Vapari on kiinni. Muina aikoina kuntosalille voi mennä ilman korttia.

Toimintakeskus Turvalan kuntosali on myös auki kävijöille. Kuntosali on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–15, lauantaisin ja sunnuntaisin kuntosali on suljettu. Turvalan kuntosalilla voi olla kerrallaan enintään 3 henkilöä. Kuntosalilta löytyy yhteystietolista, johon käyttäjät merkitsevät käydessään päivämäärän, kellonajan, nimen sekä puhelinnumeron.

Kuntosaleilla noudatetaan terveysturvallisuusohjeita (maskisuositus, käsienpesu, pintojen desinfiointi, 2 metrin turvavälit).

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä erikseen.

Lisätietoja:

Heikki Hallikainen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Tanja Karvonen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
tanja.karvonen@polvijarvi.fi

Katja Kajava
Peruskoulun ja lukion rehtori
Puh. 040 104 6200
katja.kajava@polvijarvi.fi

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven kunnan logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute