Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Koulut yhdistyvät Polvijärvellä 1.8.2020 alkaen – nimeksi Polvijärven koulu

Koulut yhdistyvät Polvijärvellä 1.8.2020 alkaen – nimeksi Polvijärven koulu

Polvijärven yläaste, Kirkonkylän koulu ja Sotkuman koulu yhdistyvät elokuun alusta alkaen yhtenäiseksi peruskouluksi. Uuden koulun nimi on Polvijärven koulu ja sen rehtorina työskentelee keväällä tehtävänsä aloittanut Virpi Eronen. Eronen on myös Polvijärven lukion rehtori.

Erosen työparina työskentelee virka-apulaisrehtori, joka tulevana lukuvuonna on Riikka Jolkkonen virkaan valitun Mika Levyn ollessa vuoden virkavapaalla. Apulaisjohtajat Rauni Mutanen Sotkumassa ja Tuula Räsänen Kirkonkylällä huolehtivat arjen sujuvuudesta näissä 1.–6.-luokkien yksiköissä.

Turvaa ja yhtenäisiä toimintatapoja

Yhdistyminen ei tarkoita sitä, että tutut koulurakennukset katoaisivat jonnekin. Aiemmin Kirkonkylän ja Sotkuman kouluina tunnetut yksiköt ja B-talossa sijaitseva yläaste jatkavat toimintaansa normaaliin tapaan, jatkossa ne vain ovat saman nimen alla.

Eronen huomauttaa, että yhdistymisellä on kuitenkin selkeitä hallinnollisia ja toimintatapoihin liittyviä etuja. Yhtenäinen peruskoulu helpottaa opetuksen järjestämistä, koska jatkossa kaikki opettajan virat ovat kunnan yhteisiä ja opettajilla voi tarpeen vaatiessa olla tunteja missä vaan yksikössä.

- Yhtenäisyys antaa turvaa oppilaille, sillä tarkoitus on yhtenäistää pikkuhiljaa myös eri yksiköiden toimintakulttuuria. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä järjestyssääntöjä, johon kuuluvat kaikki ohjeet ja tavat toimia.

Erosella itsellään on pitkä työkokemus yhtenäiskoulun johtamisesta:

- Kun henkilökunta on tuttua ja kaikki tietävät miten toimitaan, on koulussa viihtyisämpi tunnelma. Olemme aloittaneet jo keväällä yhdessä opettajien ja ohjaajien kanssa miettimään, mitä kaikkea voisi tehdä samalla tavalla, vaikka lasten ikäerot ovatkin suuret. Ja onhan se niinkin, että kotonakin eletään eri-ikäiset yhdessä samoilla säännöillä, hän kertoo.

Tulevan lukuvuoden teema on osallistuminen ja vaikuttaminen, ja heti syyslukukauden alettua otetaan oppilaat mukaan yhteisten toimintamallien suunnitteluun sekä järjestyssääntöjen päivitykseen. Vanhemmat toivotetaan tervetulleiksi mukaan vanhempaintiimeihin, joissa suunnitellaan muun muassa yhteisiä tapahtumia, mietitään järjestyssääntöjä ja muita ohjeita sekä toimintatapoja.

Lisätietoja:
Polvijärven koulun ja lukion rehtori Virpi Eronen
virpi.eronen@edu.polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6200

Koulukuvitus, ala-asteikäisiä oppilaita tablettietokoneiden kanssa istumassa Sotkuman koulun aulan sohvalla.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute