Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Luonnonlaidunpäivä näkyy Polvijärvellä

Luonnonlaidunpäivä näkyy Polvijärvellä

17.6.2023 vietetään valtakunnallista luonnonlaidunpäivää. Teemapäivän aikana useat tilat ympäri Suomen pitävät avoimia ovia yleisölle.

Polvijärvellä tapahtumasta päästään nauttimaan ihan kylän kupeessa, kun paikallinen Satalammasta-luomutila tuo lampaitaan laiduntamaan kirkonkylässä Juuantien varteen, hoivayksikön rakennustyömaan kohdalla.

– Tämä on esimerkillinen teko, jolla on positiivinen vaikutus alueen luonnon monimuotoisuuteen. Lampaat ovat erinomaisia maiseman hoitajia ja perinnebiotooppien säilyttäjiä. Kannattaa hyödyntää tilaisuus ja tutustua aiheeseen, kannustaa maaseutuasiamies Teuvo Mutanen.

Ohjelmassa tutustumista niittykasveihin, lampaiden hoitoon ja laidunnuksen merkitykseen luonnossa. Esillä on myös tietoa lammastaloudesta ja luomutuotannosta. Laitumelle tehdään ohjattuja retkiä, klo 10.30, 11.30 ja 12.30. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Päivän merkityksenä on nostaa esille luonnonlaitumien ja niiden hoitajien merkitystä, sekä tietenkin laiduntavia eläimiä.

Tapahtumaan autolla saapuville sopiva parkkialue löytyy vapaa-aikatalolla osoitteessa Räätälintie 6, 83700 Polvijärvi. Laidun sijaitsee Vaparin kohdalla Juuantien toisella puolella, kulku alikulkutunnelin kautta.

Myös Polvijärven kehräämöllä pidetään avoimet ovet klo 10–14 osoitteessa Louhostie 3.

Polvijärven luonnonlaidunpäivässä yhteistyössä: Satalammasta, MTK Polvijärvi, Savo-Karjalan luomuyhdistys ry, Polvijärven kehräämö ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset.

Suomen luonnonlaidunpäivän järjestävät yhteistyössä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Luonnon- ja riistanhoitosäätiö, WWF, Metsähallitus, Maa- ja kotitalousnaiset ja ProAgria.

Voit lukea lisää luonnonlaidunpäivän merkityksestä täältä: https://luonnonlaidunlihantuottajat.fi/luonnonlaidunpaiva/

 

 

Lisätietoja Polvijärven luonnonlaidunpäivästä:

 

Teuvo Mutanen

Maaseutuasiamies

puh. 040 104 6107

teuvo.mutanen@liperi.fi

 

Lampuri Heli Jolkkonen, Satalammasta

puh. 050 3734041

 

Päivi Jokinen

Maisema- ja ympäristöasiantuntija

puh. 040 301 2409

paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute