Polvijärven talomuseolla vietettiin lauantaina 7. syyskuuta maakuntapäivätapahtumaa. Tapahtumaan otti osaa lähes 400 henkilöä.
Vuoden 2024 maakuntapäivän teema on Makujen Pohjois-Karjala. Polvijärvellä päästiin niin makeiden kuin suolaisten eväiden äärelle. Lähiaineksista valmistettua jauhelihakeittoa myytiin tapahtuman aikana noin 170 annosta. Tapahtumassa oli lisäksi myynnissä muun muassa mykyrokkaa, JaMi-munkkeja, lettuja, Marttojen karjalanpiirakoita, mansikoita, hunajaa ja hilloja.
Yksi varma vetonaula tapahtumaan oli ilmainen kahvitarjoilu, jonka sponsorina oli Polvijärven Osuuspankki ja tarjoilun järjestäjänä Polvijärvi-Seura.
Päivän viihdetarjonnasta vastasivat muusikot Saara Pajarinen, Pekka Jolkkonen ja Tiina Helinä. Ohjelmistossa kuultiin Suomi-klassikoita eri vuosikymmeniltä.
Lapsien iloksi tapahtumassa oli siliteltävänä kotieläimiä ja Polvijärven 4H järjesti pienille käsille tekemistä.
Martat piirakoiden asialla
Osana maakuntapäivän tapahtumaa järjestettiin Piirakkapaja. Lauantain aamupäivänä noin kymmenen hengen joukko pääsi koulun kotitalousluokkaan Polvijärven Marttayhdistysten johdolla opettelemaan karjalanpiirakoiden valmistamista. Osallistuminen oli maksutonta. Valmistamansa uunituoreet piirakat osallistujat saivat viedä mennessään.
Martat olivat ahkeroineet jo aikaisin aamulla oman myyntierän karjalanpiirakoita. 400 kappaletta piirakoita toimitettiin myyntiin Museomäelle ja kaikki tekivät kauppansa nopeasti.
Yhteistyön tulos
Makujen päivä Museomäellä -tapahtuma oli yksi 15:ta Maakuntaliiton tukemasta tapahtumasta Pohjois-Karjalassa. Tapahtumaa (mukaan lukien Piirakkapajaa) ovat olleet yhdessä suunnittelemassa Polvijärven kunta, Polvijärvi-Seura ry ja Polvijärven Marttayhdistyksiä. Mukana on ollut myös lukuisia yhteistyökumppaneita. Kiitämme kaikkia järjestämiseen osallistuneita sekä tietenkin yleisöä iloisesta ja onnistuneesta tapahtumasta.
Lue lisää Maakuntaliiton tukemista tapahtumista: https://tunne.pohjois-karjala.fi/maakuntapaiva/
Kuvat:
1. Paavo Tanskanen soittaa vellikelloa.
2. Pöydät oli koristeltu kukkasin ja pitsiliinoin ruokailijoita varten.
3. Soppajono. Koskipirtin valmistama keitto maksoi 5€ ja hintaan kuului leipä ja juoma.
Lisätietoja:
Sanna Niskanen
Viestintäsuunnittelija
Puh. 040 104 6004
sanna.niskanen@polvijarvi.fi
Teuvo Mutanen
Maaseutuasiamies
040 104 6107
teuvo.mutanen@liperi.fi