Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Musiikkia, maalaistoritunnelmaa ja kylätapahtumia – Polvijärvi-päivien ohjelma on monipuolisempi kuin koskaan

Musiikkia, maalaistoritunnelmaa ja kylätapahtumia – Polvijärvi-päivien ohjelma on monipuolisempi kuin koskaan

Polvijärvi-päiviä vietetään kesällä 2022 monipuolisemmin kuin koskaan aiemmin. Perinteikkäät toripäivät ovat ohjelmassa 22.-23. heinäkuuta, ja lisäksi kylillä järjestetään lukuisia tunnelmallisia tapahtumia koko Polvijärvi-viikon ajan, 18.-24. heinäkuuta.

Polvijärvi-päivien pääesiintyjät ovat Jesse Kaikuranta, Jarkko Martikainen & Luotetut miehet sekä Ville Karttunen. Voice of Finland -ohjelmassa menestynyt Jesse Kaikuranta valloittaa torilavan perjantai-iltana 22. heinäkuuta. Joensuulainen lastenmusiikin taitaja Ville Karttunen viihdyttää erityisesti perheiden pienimpiä lauantaina 23. heinäkuuta, aamupäivällä järjestettävässä konsertissa. YUP-yhtyeen laulajana ja sanoittajana tunnettu Jarkko Martikainen yhtyeineen nousee estradille puolestaan lauantaina iltapäivällä.

Yksi toripäivien erikoisuuksista on maalaistori, joka nousee kirjaston takana sijaitsevalle nurmialueelle. Työnäytöksissä tehdään tutuksi päreen höyläyksen, heinän seivästyksen ja pistoaidan teon kaltaisia perinnetaitoja. Alueella voi tutustua myös pieneläimiin, testata tietämystään vanhojen esineiden tunnistamisen saralla sekä kuunnella ja kertoa tarinoita kyliltä ja menneiltä vuosilta.

Polvijärvi-päivien ajan torilla on pomppulinna ja koulukeskuksella paikallisen kuvataideyhdistyksen näyttely. Lauantaina Polvijärven Urheilijat järjestää lähiliikuntapaikalla yleisurheilukilpailut, nuorisovaltuusto pitää puolestaan kisailuja pumptrack-radalla.

- Paljon, paljon muutakin ohjelmaa Polvijärvi-päiviin mahtuu. Haluamme tarjota kävijöille todella monipuolisen ja ainutlaatuisen tapahtumakokonaisuuden, maaseutuasiamies Teuvo Mutanen hehkuttaa.

Polvijärvi-viikon ohjelma hakee sekin vertaistaan. Maanantaina ohjelmassa on pärekattotalkoot Museomäellä, tiistaina aistitaan menneen ajan tunnelmaa tukkilaisnäytöksessä Huhmarissa. Keskiviikkona Ruvaslahden lintutornilla tarjoutuu mahdollisuus tutustua luontoharrastuksen saloihin, ja illan tullen samalla kylällä hypätään tanssin pyörteisiin. Torstaina on vuorossa polvijärveläisen Äijät-yhtyeen konsertti torilavalla, ja sunnuntai-ilta huipentuu Kinahmon kesäteatterissa esitettävään näytelmään Mooses Viinanen – Luojan mieliharmi.

- Polvijärvi-viikon ohjelma ei ole kokonaisuudessaan valmis. Se kuitenkin tiedetään jo nyt, että nähtävää ja koettavaa riittää ihan jokaiselle päivälle, eri puolilla Polvijärveä, Mutanen luonnehtii mittavaa kokonaisuutta.

Polvijärvi-päivät järjestettiin edellisen kerran kesällä 2019. Kahtena edellisvuona koronaepidemia esti tapahtuman toteuttamisen.

­- Polvijärvi-päiviä odotetaan todella, sen huomaa paikallisten kanssa keskustellessa. Uskon, että tapahtuma kiinnostaa paitsi paikallisia, myös polvijärveläistaustaisia sekä maakunnan asukkaita laajemminkin, Mutanen ounastelee.

Mikäli toripäiville mielii näytteilleasettajaksi, voi paikan varata viestintäsuunnittelijalta.

Pistoaitaa Polvijärveltä

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute