Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Ota tai jätä heijastin – Polvijärven kirjastolla on nyt heijastinpuu meidän kaikkien iloksi

Ota tai jätä heijastin – Polvijärven kirjastolla on nyt heijastinpuu meidän kaikkien iloksi

Polvijärven kunta ja paikallislehti Outokummun Seutu ovat yksissä tuumin pystyttäneet heijastinpuun Polvijärvelle. Heijastimin koristeltu puu sijaitsee Polvijärven kirjastossa.

Heijastinpuun idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi ripustaa puuhun heijastimen ja yhtä lailla kuka tahansa voi heijastimen puusta itselleen ottaa.

- Ajatuksena on laittaa heijastimet kiertoon – vaikuttaa osaltaan siihen, että jokaisella heiluisi heijastin takissa, repussa tai laukussa, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen ja Outokummun Seudun toimittaja Pasi Huttunen tuumaavat.

Heijastinpuun avulla pyritään edistämään liikenneturvallisuutta. Lukuisin tutkimuksin kun on todennettu, että heijastin lisää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkyvyyttä liikenteessä merkittävästi.

Polvijärven kunta on ripustanut puuhun kahdenlaisia heijastimia: kunnan logolla varustettuja sinisiä heijastimia sekä vaaleanpunaisia, hanhi-kuvioisia heijastimia. Outokummun Seutu taas on komistanut kuusta paikallislehden logolla varustetuin heijastimin.

Polvijärven kunta on haastanut paikalliset yritykset osallistumaan heijastinpuun täyttämiseen. Yhtä lailla heijastimia voivat puuhun tuoda myös tavalliset kuntalaiset.

- Mitä useampi taho heijastinkampanjaan osallistuu, sen parempi. Tuotujen heijastimien määrää tärkeämpää on se, että lahjoittaja on osaltaan hyvällä asialla, Heikki Hallikainen kannustaa.

Koivuvanerista valmistettu, valkoiseksi maalattu heijastinpuu on valmistettu Polvijärven kunnan työpaja Breikissä. Puun on kustantanut Polvijärven kunta.

Heijastinpuu on Polvijärven kirjastossa vuoden pimeimmän ajan – aina kevättalven aurinkoisiin päiviin asti.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

 

Toimittaja Pasi Huttunen
pasi.huttunen@outokummunseutu.fi
Puh. 050 495 3982

Heijastinpuu Polvijärven kirjastolla

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute