Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä on parasta luonto, ihmiset ja hyvät harrastusmahdollisuudet – Kunta kysyi paikallisten tuntoja osana kuntastrategiatyötä

Polvijärvellä on parasta luonto, ihmiset ja hyvät harrastusmahdollisuudet – Kunta kysyi paikallisten tuntoja osana kuntastrategiatyötä

Mikä on parasta Polvijärvellä? Mitä toivot, että otamme huomioon, kun päivitämme Polvijärven kuntastrategiaa? Näihin kysymyksiin Polvijärven kunta haki vastausta kyselyllä, joka toteutettiin Polvijärvi-päivillä 22.-23. heinäkuuta.

Saamiemme vastausten perusteella parasta Polvijärvellä on luonto. Luonnon nimesi kunnan parhaaksi puoleksi peräti 30 prosenttia kyselyyn vastanneista. Myös muissa vastauksissa sivuttiin samaa teemaa: Polvijärven parhautena mainittiin esimerkiksi luontopolut, Höytiäinen ja maisemat.

Lukuisissa vastauksissa Polvijärven parhaaksi puoleksi nimettiin myös iloiset ihmiset, kunnan positiivinen imago sekä hyvät harrastusmahdollisuudet. Mitä viimeksi mainittuun tulee, kiitosta saivat osakseen erityisesti kuntosali sekä ikäihmisten jumpat. Vastausten perusteella Polvijärvellä todella viihdytään, sillä monet vastaajat ilmoittivat, että parasta kunnassa on kaikki. Paikkakunnalle juurtumisen merkitystäkään ei voi väheksyä, sillä vastauksissa nousi esille Polvijärven merkityksellisyys synnyin- tai kotikuntana.

Kysyttäessä ”Mitä toivot, että otamme huomioon, kun päivitämme Polvijärven kuntastrategiaa?” vastaukset hajaantuivat. Yleisesti ottaen voikin sanoa, että vastaajat toivovat kaikille kaikkea. Esimerkiksi eri kylien ja eri ikäryhmien huomioimista pidetään tärkeänä. Vastauksissa tuotiin esille myös liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita sekä peräänkuulutettiin mökkiläisten huomioimista.

Polvijärven kuntastrategian päivittäminen aloitetaan syksyllä. Työhön osallistetaan niin viranhaltijat, luottamushenkilöt kuin kuntalaisetkin – lapsista ja nuorista ikäihmisiin. Strategiatyötä tehdään konsulttitoimiston avustuksella, ja sen yksityiskohdat täsmentyvät tuonnempana.

Polvijärvi-päivillä toteutettuun kyselyyn vastasi 69 ihmistä. Kyselyyn vastanneet osallistuivat paikallisista tuotteista kootun herkkukorin arvontaan. Herkkukorin voitti Petri Kuronen Polvijärveltä.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
p. 040 104 6001

Maisemakuva Polvijärveltä, Jari Matikainen

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute