Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä on vähemmän työttömiä kuin maakunnassa keskimäärin

Polvijärvellä on vähemmän työttömiä kuin maakunnassa keskimäärin

Polvijärven työllisyystilanne on Pohjois-Karjalan neljänneksi paras. Tuoreimpien, joulukuun 2022 lopun tilannetta kuvaavien tilastojen mukaan kunnan työttömyysprosentti on 12,3. Työttömiä työnhakijoita oli Polvijärvellä vuodenvaihteessa 208. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 230, joten vuodentakaiseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt kymmenen prosenttia.

Pohjois-Karjalan pienin työttömyysprosentti oli joulukuun lopussa Kontiolahdella, missä työtä vailla oli 9,9 prosenttia työvoimasta. Maakunnan toiseksi pienin työttömyysaste vallitsi Liperissä (10,1 %), kolmanneksi pienin Heinävedellä (11,8 %).

Maakunnan keskimääräinen työttömyysaste oli joulukuun lopussa 13,4 prosenttia, vuosi sitten vastaava luku kirjattiin numeroin 13,9. Vuodentakaiseen verrattuna työttömien määrät vähenivät kaikissa pohjoiskarjalaiskunnissa Outokumpua, Kontiolahtea ja Lieksaa lukuun ottamatta. Suhteellisesti eniten työttömyys väheni Heinävedellä (23 %), Ilomantsissa (13 %) ja Polvijärvellä (10 %).

Polvijärven työllisyyspalveluissa tehdään määrätietoista työtä työllisyystilanteen kohentamiseksi. Työtöntä työnhakijaa autetaan ja tuetaan yksilöllisen työelämäpolun löytymisessä. Tarvittaessa hänelle tarjotaan myös henkilökohtaista ohjausta ja tukea, kuten apua työhakemusten ja cv:n tekoon sekä työpaikkojen etsintään.

Työllisyyspalvelut tekee tiivistä yhteistyötä te-toimiston, etsivä nuorisotyön sekä sosiaalipalveluiden kanssa. Lisäksi Polvijärven kunnan työllisyyspalvelut ovat mukana Työllisyyden kuntakokeilussa sekä Ytyä-hankkeessa – näiden tavoitteena on edistää työllisyyttä Polvijärven alueella.

Työllisyyspalveluissa työskentelee viisi henkilöä. Lisäksi kuntalaisten käytettävissä on Siun soten sosiaaliohjaaja, joka tekee aktivointisuunnitelmia polvijärveläisille työnhakijoille yhtenä päivänä viikossa.

Polvijärven työllisyyspalvelut sijaitsevat osoitteessa Polvijärventie 22.

Polvijärven työllisyyspalvelut

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute