Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä tehdään Pohjois-Karjalan maistuvinta kouluruokaa

Polvijärvellä tehdään Pohjois-Karjalan maistuvinta kouluruokaa

Polvijärven keskuskeittiöstä on kantautunut tänään pitsan tuoksua. Ruokalistalle suunniteltiin pitsapäivä, jotta koululaiset saavat herkutella oikein kunnolla vielä ennen syyslomaansa. Keittiön tiimi valmisti yhteensä 77 pellillistä pitsaa koululle ja henkilöstöruokalaan.

Ruokapalveluiden esihenkilö Saara Pirhonen kertoo, että pitsapäivät ovat koululaisten kestosuosikki ja ykköstoive. Muutoin Polvijärven koululaisilla on hyvin vähän toiveita.
–Yleisesti miettien lapset tykkäävät mutkattomasta perusruuasta. Meidän ruokalistamme ovat kehittyneet jo niin hyviksi, ettei lasten tarvitse hirveästi esittää toivomuksia, Pirhonen kertoo. 

YLE uutisoi tällä viikolla kouluruokailusta ja kouluterveyskyselyn tuloksista. Polvijärven kouluruuan maittavuus sijoittui kyselyssä Suomen 291 koulusta sijalle 13. Sijoitus on Pohjois-Karjalan paras.
–Polvijärvellä on oltu ruokailuun todella tyytyväisiä. Ruokatoiveisiin pystytään vastaamaan nopeasti ja ruokalistaa muutetaan, jos huomataan, että joku ruoka ei maistukaan. Meillä on pieni yksikkö ja se on myös meidän etumme. Ruokaa tehdään täällä sydämellä meidän asiakkaillemme ja olemme olemassa heitä varten. Siinä on tärkein mauste onnistumiseen, pohtii Pirhonen.

THL toteuttaa kouluterveyskyselyn joka toinen vuosi. Keväällä 2023 kyselyyn vastasi kaikkiaan 260 000 oppilasta tai opiskelijaa. Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaista kyselyyn vastasi yhtensä noin 91 000. 

Ylen artikkelissa vertaillaan myös kouluruokien hintoja. Polvijärven kouluruualle on ilmoitettu päivähinnaksi 5,73 €. Artikkelin hintatiedot perustuvat opetushallituksen vuoden 2022 raportointiin, mutta eivät kuitenkaan tee selväksi mitä kustannuksia hintaan sisällytetään.

–Ei tiedetä varmaksi mihin hinta perustuu tai mistä tiedot on poimittu. Meidän keskimääräinen päiväbudjettimme on 4€ ja siinä on myös pysytty. Tätä tietoa ei kannata siis hirveästi lähteä vertailemaan kuntien kesken ennen kuin tiedetään, että kaikissa ilmoitetaan kulut samalla tavalla, kommentoi Pirhonen.

Polvijärven keskuskeittiön toiminnassa puhaltavat "uudet tuulet" ensi vuonna, kun luvassa on muutto uuteen tilaan. Hoivayksikkö Tähkän tiloihin siirtyy niin keittiö, kuin koulun ja henkilöstön ruokailu. Ruuan luvataan kuitenkin pysyvän yhtä herkullisena kuin aina ennenkin.

–Polvijärven ruokapalveluissa valmistetun ruuan maistuvuus on ollut tiedossa ja hienoa, että sille on nyt virallinenkin vahvistus. Polvijärven kouluruuan hinta-laatusuhde on varmasti kohdallaan ja lisäksi ruoka valmistetaan kunnan omissa tiloissa ja oman henkilöstön toimesta, millä on asiaan positiivinen vaikutuksensa, toteaa kunnanjohtaja Heikki Hallikainen.Pohjois-Karjalan sijoitukset ruuan maittavuudessa kouluterveyskyselyssä 2023:
Heinävesi 187.
Ilomantsi 217.
Joensuu 142.
Juuka 29.
Kitee 43.
Kontiolahti 145.
Lieksa 39.
Liperi 40.
Nurmes 234.
Outokumpu 45.
Polvijärvi 13.
Rääkkylä ei tiedossa
Tohmajärvi 38.

 

Lisätietoja:

Saara Pirhonen
Ruokapalveluiden & siivouspalveluiden esihenkilö
040 104 6115
saara.pirhonen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen
Kunnanjohtaja
040 104 6001
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

 

Linkki:

YLE:n artikkeli https://yle.fi/a/74-20051540
 

Ruokapalveluiden tiimi puhaltaa yhteen hiileen hyvän ruuan puolesta.

Ruokapalveluiden tiimi puhaltaa yhteen hiileen hyvän ruuan puolesta. Tämä kuva on otettu varhain torstaiaamuna, hetkeä ennen pizzaurakan aloitusta.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute